Depremzede seçmen için askıda bilet kampanyası

6 ve 20 Şubat depremlerinde bölgesini terk etmek zorunda kalanların oy vermek için şehirlerine dönmesine destek amacıyla askıda bilet uygulaması başlatıldı.

SİYASET 17.05.2023 10:30:00 0
Depremzede seçmen için askıda bilet kampanyası

Deprem bölgesinden başka kentlere göç eden ancak seçmen kaydını aldırmayanların oy vermek için dönmek isteyenler için siyasi partilerin yası sıra görüllü kuruluşlar da çalışma başlattı.

Destekçileri arasında Türkiye Tanıtım Vakfı, Oy ve Ötesi, Sosyal Demokrasi Vakfı, Eşitlik ve Dayanışma Derneği, Türkiye Gönülleri, Eşitlik ve Dayanışma Derneğinin de bulunduğu kampanyayı Hatay Arsuz’dan Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği de destekliyor.

Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği’nden yapılan paylaşımda, “Bizim de destekçisi olduğumuz askidabilet.com yayında. Askıda Bilet platformu, deprem bölgesini terk etmek zorunda kalanların oy vermek için şehirlerine dönmesine destek amacıyla kuruldu. Oy vermek üzere şehirlerine gidecek vatandaşlarımız kayıt olarak bilet talep edebilirler. Bilet yardımı ile bölgedeki vatandaşlarımızın demokratik haklarını kullanmalarına yardımcı olmak isteyenler askidabilet.com üzerinden destek olabilirler” bilgisine yer verildi.

Nasıl yararlanılıyor

Depremzedeyim diye beyan eden kişiler siteye girerek askıdabilet.com sitesine girerek formu dolduruyor. Formu doldurduktan sonra seçmen belgesinin fotoğrafını yüklüyor.  Seçmen belgesi ile kişinin gerçekten deprem bölgesindeki 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19