Depremzedeye eşya yardımı unutuldu mu?

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur söz verilip, başvuruları alınıp ödenmeyen eşya yardımını Meclis gündemine taşıdı.

HATAY 12.09.2023 12:19:00 0
Depremzedeye eşya yardımı unutuldu mu?

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 6 ve 20 Şubat depremleri sonrasında, iktidar tarafından depremde hasar gören eşyalar için depremzedelere nakdi eşya yardımı yapılacağının açıklandığını hatırlatarak, “Ancak dilekçeler alınmasına, eşya hasar tespit komisyonları kurulmasına ve formlar düzenlenmesine rağmen depremzedelerden eşya yardımı alan olmadı” dedi.

İktidar tarafından depremin sıcaklığıyla söz verilen sonrasında da unutulan vaatlerden birinin de eşya yardımı olduğunu kaydeder CHP’li Güzelmansur, eşya yardımının akıbetiyle ilgili İçişleri Bakanlığına soru önergesi verdi.

CHP’li Güzelmansur’un yazılı soru önergesinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yanıtlanmasını istediği sorular şunlar:

-Hatay’da yıkık ve acil yıkılacak konut ve ticarethane sahibi depremzedelerden kaçı eşya yardımı için başvurmuştur? Bunlardan kaçına, ne kadar ödeme yapılmıştır?
-Depremden zarar gören diğer 10 ilde, iller bazında, yıkık ve acil yıkılacak konutların sahibi depremzedelerden kaçı eşya yardımı için başvurmuştur? Bunlardan kaçına, ne kadar ödeme yapılmıştır?
-GİB zarar tespiti komisyonu ekipleri tarafından, Hatay’da kaç orta ve az hasarlı konut ve işyerinde zarar tespiti yapılmıştır? Tutanak altına alınan zarar görmüş eşyalar için toplamda biçilen değer ne kadardır?
-Hatay’da GİB ekipleri tarafından tespiti yapılan zarar görmüş eşyalar için kaç depremzedeye, ne kadar nakdi yardım yapılmıştır?
-GİB zarar tespiti komisyonu ekipleri tarafından, depremden etkilenen diğer 10 ilde, iller bazında, kaç orta ve az hasarlı konut ve işyerinde zarar tespiti yapılmıştır? Tutanak altına alınan zarar görmüş eşyalar için toplamda biçilen değer ne kadardır?
-Depremden etkilenen diğer 10 ilde, iller bazında, GİB ekipleri tarafından tespiti yapılan zarar görmüş eşyalar için kaç depremzedeye, ne kadar nakdi yardım yapılmıştır?
-Hatay’da ve depremzede diğer 10 ilde, her bir il için ayrı ayrı olmak üzere, eşya yardımı yapılacak kaç depremzede vardır? Ödemeler ne zaman yapılacaktır?


Anahtar Kelimeler: Depremzedeye yardımı unutuldu ?

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19