Depremzedeye ilk kart yüklemesi 15 Ağustos’ta

İçişleri Bakanı Yerlikaya, depremzedelerin alışveriş kartlarına ilk yüklemelerin 15 Ağustos'ta yapılacağını açıkladı

HATAY 12.08.2023 21:39:00 0
Depremzedeye ilk kart yüklemesi 15 Ağustos’ta

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antakya’daki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’de 107 bin hanenin konteynerde yaşamlarını sürdürdüğünü ve 20 gün içerisinde çadırda kalan vatandaşların konteynerlere geçeceklerini belirtti.

Bakan Yerlikaya, Hatay Valisi  Mustafa Masatlı, Bakan Yardımcısı ve milletvekilleri ile birlikte İçişleri Bakanlığınca başlatılan şehir içi su şebeke çalışmalarını yerinde inceledi, Hatay Afet Koordinasyon Merkezinde yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirme toplantısına katıldı. İstanbul Hatay Kardeşlik Çarşısını da ziyaret eden Bakan Yerlikaya ve beraberindekiler, inşaatı devam eden Geçici Valilik Binasında incelemelerde bulundu.

Bakan Yerlikaya, Hatay ziyaretinde AFAD hizmetleri doğrultusunda geçici barınma hizmeti verdiklerini hatırlatarak, “Hatay'da artık en geç 20 gün içerisinde az sayıda kalan vatandaşlarımız çadırdan konteynere geçiyor. Talepleri doğrultusunda ve kira yardımı isteyenlere de zaten aynı gün bunu veriyoruz. Söylemek istediğim şey şu; Türkiye'de 107 bin konteyner var. Konteyner kentlerde kalan hane sayısı. Bunların tamamında ocak, yani yemeklerini kendi pişirme imkanları sağlandı ve aynı zamanda bu toplu konteyner alanlarının her birinde sıcaktan etkilenmemek için klima takılma işlemleri de tamamlandı. Kırsal kesimde olanlara da vantilatör verdik” dedi.

Depremzedelerin gıda ihtiyaçlarını karşılayacakları kartlı sisteme ağustos ayının 15’inden itibaren geçileceğini kaydeden Bakan Yerlikaya, sıcak yemek yerine depremzedenin kendi yemeğini kendisinin yapmasını sağlamayı amaçladıklarını, AFAD ve Kızılay’ın ortak yürüttüğü çalışmalarda kart sistemine geçileceğini ifade etti. Yerlikaya, kart dağıtılan konteynır kentlerde depremzedelere ağustos ayının 15’inde ilk yüklemelerinin yapılacağını ve her ayın 15’inde bu yüklemelerin sürdürüleceği bilgisini paylaştı.

Hatay'da az hasarlı ev ve iş yerlerine şebeke suyunun ulaştırılması için ekiplerin çalışmalarını birlikte yürüttüklerini ifade eden, bu konuda İçişleri Bakanlığının 100 milyon liralık destek de bulunduğunu açıklayan Yerlikaya, şöyle konuştu: “"Hatay'da depremden sonra şebeke suyu ile ilgili sorun vardı. Bazı yerlerde su akıyor, bazı mahallelerde, sokaklarda su akmıyordu. Bununla ilgili Devlet Su İşlerimizin büyük bir gayreti oldu. Suyun kaynağından depolama alanına gelmesiyle ilgili gerçekten güçlü çalışmalar oldu. Ama depolama alanından, şebeke hattından hanelerimize ticari alanlara gitmeyle ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Bu durumla ilgili İçişleri Bakanlığı olarak, AFAD olarak ve Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak yine Tarım ve Orman Bakanlığı olarak valiliğimizin buradaki gayretleriyle bir araya gelen birimler; İLBANK, AFAD, DSİ, HATSU ve KOSKİ hep birlikte hanelerimize, yani az hasarlı, hasarsız binalarımıza gerek ticari gerekse evlerimize suyu düzenli olarak nasıl verebiliriz, bununla ilgili toplantı yapıldı. Bu toplantı sonucunda arkadaşlar bizden destek istediler. İçişleri olarak 100 milyon lira verdik. Biliyorsunuz daha önce hem ayni hem de 35 milyon lira vermiştik. Onun üzerine 100 milyon lira daha verdik ve gelinen nokta şu; 10 günden beri arkadaşlarımız su şebekesinin her bir boyutunda çalışıyorlar.”


Anahtar Kelimeler: Depremzedeye yüklemesi Ağustos’

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19