Derneğe yeni yönetim

Bir sörü önce kuruluş çalışmasını tamamlayan ve 30 Eylül´de de Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman tarafından binası açılıan Kırıkhan Kültür ve Sanat Derneği, hafta sonu yaptığı kongreyle ilk genel kurullunu yapt

24.10.2017 10:34:22 0
Derneğe yeni yönetim

Akın Bodur

Dernek binasındaki kongrede divan başkanlığını Hatay eski Milletvekili Bestami Teke, katip üyeliklerini de Mesut Karaoğlu ve Kemal Önder´in yaptıı genel kurulda konuşan derneğin kurucu başkanı Hüseyin Celil, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz´a verdikleri maddi ve manevi destek için teşekkür etti. Kongrede konuşan kaymakam Erkayıran, kurumsallaşma çalışmalarının genel kurulla sonuca ulaştığını ifade ederek, 'Artık Kırıkhan Kültür ve Sanat Oerneği çeşitli etkinlikler düzenleyerek, üzerine düşen öncülük görevini yerine getirmelidir. İnanıyorum ki ayda bir etkinlik düzenlenir ve Kırıkhan halk ozanları, şairleri, ressamlarını bir araya getirilerek, gelecek nesillere örnek çalışmalar düzenlenir' dedi ve kaymakamlık v ebelediye olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi. Derneğin YK üyesi Hasan Ayparlar da, Kırıkhan´ın tarihini aydınlatacak ve birkaç yayını kitap haline getirmeye çalışacaklarını, bu çalışmaya Sefil Molla´nın divanınıyla başlayacaklarını, ardından da 19. yüzylda yayınlanan iki el yazmasını kitap haline getirmeyi istediklerini ifade etti.
Tek listeyle gidilen genel kurulda üç yıl süreyle görev yürütecek derneğin yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Hüseyin Celil, A. Vasi Köse, Hasan Ayparlar, Mesut Karaoğlu, Mahmut Ateş, Hasan Bayraktaroğlu ve Adnan Önder. Derneğin denetleme kurulu üyeliklerine de Bestami Teke, Şenol Bolat ile Osman Kelce getirildi.

 


Anahtar Kelimeler: Derneğe yeni yönetim

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00