Dernek şubesine silahlı saldırı

Avrupa Alevi Düşünce Derneği´nin Arsuz´a bağlı Gökmeydan Mahallesi´nde açılan Hatay şube binası 3 Nisan gecesi silahlı saldırıya uğradı.

GÜNCEL 8.04.2020 17:30:27 0
Dernek şubesine silahlı saldırı

Derneğin Şube Başkanı Tayfun Uçal, saldırıyla ilgili incelemenin devam ettiğini, saldırganların kimliklerinin henüz belirlenmediğini belirtti. Uçal, “Saldırganların iki kişi olduklarını biliyoruz sadece. Kimlikleriyle ilgili de ulaşılan bir bilgi yok. Biz şubemizi açtık, yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Alınan bilgiye göre 3 Nisan´da gece saat 03.00 sıralarındaki silahlı saldırıyı gerçekleştiren yüzleri kapalı 2 kişinin plakası sökülmüş motorsikletle geldiği, silahlı saldırıdan sonra yine aynı araçla uzaklaştı. Saldırıda kurşunların duvara ve aliminyum doğramaya isabet ettiği görülüyor.

Dernek şubesinin sosyal medya hesabında saldırıyla ilgili yapılan paylaşım ise şöyle: “Arsuz gökmeydan mahallesi Atatürk cad No; 166 da bulunan Avrupa Alevi Düşünce Derneği Hatay Şubemize Gece saat 03;20 sularında motorlu kasklı 2 kişi tarafından Pompalı tüfekle 2 el ateş edilerek tahribat verilmiştir. Olayla ilgi söyleyebileceğimiz tek şey; Bizler Avrupa Alevi Düşünce Derneği Hatay Ailesi olarak gerek iş camiası gerekse Ailesel çevremizde sevilen sayılan insanlarız ne kimseyle husumet nede rekabet içinde değiliz vede olmayacağız. Bu kaypakça yapılan saldırıyı esefle kınıyoruz. Bu dava ile ilgili Arsuz emniyet müdürümüz @halilkarabacak ve teşkilatına Arsuz Belediyesi ne @arsuzkaymakamlığına gösterdiği ihtimamdan ötürü teşekkür ederiz, Arayan soran bizimle yanyana olan tüm dostlarımıza Saygılarımızla.”

Derneğin Hatay Şubesinin açılışı 8 Mart tarihinde gerçekleştirilmiş, açılış töreni İskenderun ve Arsuz protokolünün katılımıyla gerçekleştirilmiş, derneğin Genel Başkanı İsmet Abbasoğlu da açılışta hazır bulunmuştu. Abbasoğlu, yeniden Türkiye merkezli bir örgütlenmeyi gittiklerini ifade ettiği açılış konuşmasında herhangi bir kurumu, parti ya da düşünceyle bir arada olmadıklarını kaydetmiş, bağımsız bir kuruluş olarak hareket ettiklerini ve gayelerinin Aleviliğin kurumsal yapısıyla ilgili toplumsal ve ekonomik çalışmalar yapmak olduğunu vurgulamıştı.

/resimler/2020-4/8/1833059618938.jpg


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19