Dernekten ´il´ açıklaması

İskenderun´da faaliyet gösteren Türkmen Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi, yaptığı açıklama ile İskenderun´un il olma konusundaki siyasi polemiğine katıldı ve kentin il olmasını desteklediğini belirtti.

GÜNCEL 30.03.2021 16:38:23 0
Dernekten ´il´ açıklaması

İskenderun/SES


Türkmen Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Diler, dernek binasında yönetimiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, İskenderun belediye Başkanı Fatih Tosyalı´nın kentin il olması yönündeki açıklamasını destek olduklarını ifade etti. İskenderun´un il olması için topyekün bir mücadelenin içerisinde olduklarını anlatan Diler, 'Bunu fazlasıyla hak ettiğimizi düşünüyorum. Ülke genlinde ve kentimiz özelinde ekonomiye önemli bir gelir kaynağı sağlayan güzel ilçemizin sunduğu katkı oranında karşılığını alamadığını düşünüyoruz. Ülkemizdeki pek çok ilden büyük olan İskenderun, daha gazla gelişmeyi, kalkınmayı hak etmektedir. İskenderun, öz kaynaklarını kendisine kullanmak istiyor. Bu da hem insani, hem de vicdani açıdan adil olacaktır. Bizler, vilayette bir işimiz olduğunda soluğu Antakya´da almak istemiyoruz. merkezi sınavlarda Belen Geçidine takılmak istemiyoruz. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmek istiyoruz' dedi ve Tosyalı´nın il konusundaki yaklaşımını desteklediklerini, tüm sivil toplum kuruluşlarını da destek olmaya çağırdıklarını söyledi.

'Hatay bütün kalırsa güçlüdür'
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı´nın ‘İskenderun il olsun´ önerisini desteklemediğini belirtti. Savaş, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Egemen güçler zaten ülkeleri bölmek, parçalamak istiyor. Biz niye kendi şehrimiz bölelim ki? Hatay, jeopolitik ve stratejik açıdan çok önemli bir şehir. Hatay bir bütün olduğu zaman değer taşıyor. Olaya sadece siyasal bakarsak birçok kaybımız olur. Biz istiyoruz ki limanlarımız güçlensin, İskenderun Serbest Bölge olsun, Hatay ticaretin merkezi olsun. İhracatımız artsın, şehrimizle birlikte ülkemiz kalkınsın. Ayrı il olmayı istemek sadece şehri değil ülkemizi de bu bölgede zayıflatır. Hatay bütün kalırsa güçlüdür.'

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57