Ders zili bugün çalacak

İlk, orta ve liselerde eğitim bugün (17 Eylül Pazartesi) ilk ders zilini çalmasıyla başlayacak.

GÜNCEL 17.09.2018 11:12:52 0
Ders zili bugün çalacak

Nesrin Geyik/İskenderun

 İlkokula yeni başlayan öğrenciler ise geçen hafta ´uyum´ kapsamında derslere girmeye başlamıştı. Geçen pazartesi günü başlayan uyum dönemi, cuma günü sona erdi ve bugünden itibaren okullar eğitime başladı.
İskenderun´da devlete ait eğitim veren 118 okulda 1.546 derslik bulunuyor ve 2.762 öğretmen, 56.222 öğrenciye eğitim veriyor. Bu okullardan ilk ve ortaokullarda derslik başına 27, lisede 27, mesleki v eteknik liselerde ise 30 öğrenci düşüyor.
İskenderun Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, geçen hafta , kentteki okul müdürleriyle yaptığı toplantıda eğitim yılını değerlendirmişti.
2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci dönemi, bugün ders ziliyle başlayacak. Hatay genelinde bin 310 okulda 399 bin 190 öğrencinin başlangıç yapacağı yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda Hatay Valisi Erdal Ata, başarılı bir eğitim-öğretim yılı dileğinde bulundu. Yeni ders yılı eğitim sistemindeki temel sorunlara forma, kırtasiye ve servis ücretlerine gelen zamlar eklenirken, geçen yıl getirilen ve ‘öğrenciler istediği okula gidebilecek´ yaklaşımı ile uygulamaya konan Liselere Geçiş Sınavı, yeni bir değişiklik olmaz ise bu yıl da devam edecek.
Bugün başlayacak yeni eğitim öğretim yılının birinci kanaat dönemi 18 Ocak Cuma günü sona erecek. Yarı yıl tatili, 21 Ocak-1 Şubat 2019 tarihlerindeyi karı yıl tatilinin ardan başlayacak ikinci dönem 4 Şubat4ta başlayacak 14 haziran Cuma günü sona erecek. 2019-2020 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2019´da başlayacak.

“Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur”
Hatay Valisi Erdal Ata, İlköğretim Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında “Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk´ün ‘Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur´ ifadesinin kılavuzluğunda güzel ülkemizin aydınlık yarınlarının, aziz milletimizin istikbalinin emanet edileceği çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak, ancak ve ancak bilinçli, birikimli ve donanımlı bir eğitim ve öğretimle mümkün olabilir” değerlenhdirmesini yaptı.Vali Ata mesajında, bilgi çağının yaşandığı günümüzde teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiğine dikkat çeken ve uygarlık yarışında ön sıralarda yer alabilmenin, ancak bilgiyi üreten, onu geliştiren ve üretime dönüştürebilen yetişmiş nesillerin varlığı ile mümkün olacağı ifade etti. Vali Ata, mesajında şunları kaydetti: “Aileden başlayan öğrenme sürecinin ikinci adımını ilköğretim dönemi oluşturmaktadır. Bu süreçte öğretmenlerimizin yoğun emeklerle aktardığı bilgi ve birikim neticesinde önemli kazanımlar edinen çocuklarımızın; ülkemizi kalkınmış ülkeler seviyesine çıkaracağına, insanımıza hak ettiği çağdaş yaşamın imkânlarını sunacağına yürekten inanıyoruz. Bu inançla; ülke ve dünya sorunlarına duyarlı, analitik düşünen, yüksek yetkinlikte sorumluluk alabilen, demokratik ve milli değerlere bağlı çalışkan bireyler yetiştirmek devletimizin öncelikli amaçları arasında yer almaktadır.”

Şanverdi: Eğitim, hayati unsurdur
AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi de yeni ders dönemi dolayısıyla yayımladığı mesajında “Eğitim-öğretim yılına daha, yeni umutlar ve yeni heyecanlarla, huzurlu bir başlangıç yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Öğrencilerin, ailelerinin ve öğretmenlerin heyecanını ve coşkusunu paylaştığını kaydeden Şanverdi, şunları ifade etti: “Hatay´ımızda başarıyı ve kaliteyi kalıcı hale getirmek, her zaman her yerde ve her şartta daha iyiye ulaşmak, bilimsel ve teknik gelişmeleri özümseyip bunları eğitime uygulamak için çabalıyoruz. Sürekli değişen, değişim hızı katlanarak artan bir dünyada istiyoruz ki, bu ülkenin, bu milletin geleceği olarak gördüğümüz gençlerimiz, geleceğimizi teslim edeceğimiz nesiller, çok daha nitelikli, çok daha vasıflı olsun, hayata çok daha güçlü bir şekilde hazırlansın, çağımızın imkânlarından azami ölçüde istifade etsin, küresel rekabette öne geçebilsinler. Zira insanı biçimlendiren, ona vasıf kazandıran en hayati unsur eğitimdir.”

'Güçlü ülkenin yolu eğitimden geçer'
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci de mesajında şunlara yer verdi: 'Çocuklarımızın, çağın gereklerine göre yetiştirilmesi hususu, toplum olarak en fazla önem verilmesi gereken konudur. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim ve öğretim hayatında önemli bir yeri olan İlk ve orta öğretim devamı gelecek uzun bir yolun temelidir. İyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir. Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye´nin yolu da eğitimden geçmektedir.'
Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da 'Eğitim ve öğretimin, toplumsal ve kişisel gelişimdeki yeri ve önemi tartışılmazdır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin, eğitim hayatında yaşadıkları olumsuzlukların ´fırsat ve imkân eşitliği´ ilkesi ışığında asgariye indirildiği, aynı düzeyde eğitim alma haklarının savunulduğu, ezbercilik ve şekilciliğin üzerine kurulmuş olan mevcut eğitim sistemi ile öğrencilerimizin yarış atı gibi koşturulmadığı bir eğitim sistemi kurulmasını temenni ediyorum' değerlendirmesini yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22