Destan, 104 yıl önce yazıldı

İskenderun kaymakamı İskender Yönden, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi´nin 104. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında şehitlikte düzenlenen etkinliğe, gazilerle birlikte otobüsle birlikte gitti.

GÜNCEL 20.03.2019 11:30:03 0
Destan, 104 yıl önce yazıldı

İskenderun/SES

Kaymakam, tören alınana giderken şehit yakınları ve gazilerle sohbet etti.,
Törene, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve eşi Ayşenur Yönden, Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun 39.u Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, 8. Komando Tugay Komutanı Albay Orhan Akkurt, Sahil Güvenlik Grup Komutanvekili Binbaşı Oğuz Emre Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, Hatay Büyükşehir Belediyesi 3. Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yehit aileleri ve gaziler de katıldı. Şehitlik anıt şeref defterini imzalamayan kaymakam Yönden, 'Tarih boyunca birlik, beraberlik içerisinde birçok zorluğun üstesinden gelen ve şanlı tarihimize yön veren parlak zaferlere imza atan aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmeyerek, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını dün olduğu gibi bugün de canı ve kanı pahasına korumasını bilmiş, geçmişinden aldığı güçle 104 yıl önce bugün, dünya tarihinden silinmeyecek büyük bir destan yazmıştır. Çanakkale Zaferiyle, bugün gölgesinde ve küresel ölçekte dünyanın söz sahibi ülkelerinden biri haline gelen Türkiye Cumhuriyeti´nin kurulmasına meşale yakılmış, aynı zamanda medeniyet yürüyüşümüzün en önemli ilham kaynaklarından biri oluşmuştur' ifadesinei yazdı.
İskenderun Müftüsü Osman Şekerci nezaretinde şehitlerin ruhu için Kuran-ı Kerim´in okunduğu törende, şehitler için dua edildi ve kabirlere karanil bırakıldı. Törene katılanlar, İskenderun Down Kafe´de şehit aileleri ve gazilerle birlikte yemek de yedi. İskenderun Belediye Kültür Sarayı´nda İskenderun Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan etkinlikte, öğrnciler 'Çanakkale Ruhu” adlı oratoryoyu sahneledi; 'Çanakkale Şehitleri”, “Bir Destandır Çanakkale” ve “Çanakkale´den Kalan Miras”konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarda dereceye gren öğrencilere ödülleri verildi. Gün kapsamında Kaptan Paşa Camii´nde şehitlerin ruhuna Mevlid-i Şerif okundu; Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait modern savaş gemileri ile Sahil Güvenlik Botu İskenderun Askeri Limanı´nda halkın ziyaretine açıldı,Deniz Müzesi de ücretsiz gezildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57