'Desteğin karşılığı daha fazla hizmet olacak'

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, kendisinin yeniden göreve getirildiği seçim sonuçlarını değerlendirdi.

SİYASET 11.04.2019 09:57:01 0

Antakya/SES

Savaş, “Antakya Belediye Başkanlığı ile birlikte üçüncü kez belediye başkanlığı görevine layık görülmek çok güzel. Ben şehrimi seviyorum. Demek ki hemşehrilerim de bizi seviyor ki bu göreve bir kez daha layık gördü. Sevgimiz karşılıklı olunca daha güzel oluyor. Bu desteğin karşılığı daha fazla hizmet olacak, daha fazla yatırım olacak' dedi. Rakibi AKP´li İbrahim Güler´le arasındaki farkı beklediğini savunan ve oluşan farkın temelinde sevginin yattığını ifade eden Savaş, HBB´den yapılan açıklamaya göre şu değerlendirmede bulundu: 'Görev süremde hiçbir bölgeyi ayırt etmedim. 2014 seçimlerinde 1 oy çıkan yere bile hizmet götürdük. Asfalt yaptık, çok amaçlı salon inşa ettik. Bu seçimde de bunun karşılığını gördük. Biz ideolojimizi değil ideallerimizi ön plana çıkarttık. Gazi Mustafa Kemal gibi kollarımızı açtık ve herkesi kucakladık. Hatay halkı kavga değil hizmet istedi, karşılıklı sevgi ve saygı istedi. Bizim de isteklerimiz bu olduğu için bu sonuç ortaya çıktı. Bu süreçte gerek partimizin üyelerine gerek İYİ Parti temsilcilerine çok teşekkür ederim. Partilerin her kademesinde görev yapan sayısız isimsiz kahraman var. Bununla beraber seçim günü sandıklarda görev yapan tüm görevli ve müşahitlere, seçim kurullarının temsilcilerine çok teşekkür ederim. Yine aynı zamanda bize oy veren vermeyen tüm hemşehrilerime teşekkür ederim.'
Savaş, yeni dönemle ilgili olarak da 'Vatandaşlar bize daha kolay ulaşabilsin diye bu sistemi hayata geçireceğiz. Meclis aritmetiğini bilmiyorum ama gren dönem hizmeti engellemeye çalışan belediye başkanları ve meclis üyeleri bu dönemde aday gösterilmedi. Hatay halkı hizmet bekliyor. Umarım geçen dönem yaşanan sıkıntılar yaşanmaz. Şayet olursa yine aynı kararlı duruşumuzu sergileriz” değerlendirmesini yaptı. Savaş, “EXPO içinde arkeoparktan tıbbi bitkiler alanına, kongre ve kültür merkezinden çocuk eğlence alanlarına kadar çok kapsamlı alanlar olacak. Bununla beraber Antakya-Defne bölgesinde bulunan bu alanımızda seralarda yetişen ürünlerle kendi yemeklerimizi yapacağız. İskenderun bölgesindeki alanımızda hac ve ipek yollarının üzerinde bulunan ülkeler kendi yemeklerini yapacak. Fidancılık konusunda vatandaşlarımıza eğitim verip onları çiçek yetiştiriciliği konusunda bilinçlendireceğiz. Kooperatif kurarak bu pazara girmeyi ve bu konudaki pazar payımızı arttırmayı hedefliyoruz. Dağ bandındaki köylerimizin gerek fiziki yapısı gerek özel konumu yetiştiricilik için çok uygun. Bu uygunluğu kullanarak üretim yapacağız. EXPO´nun Hatay´a ekonomik olarak katkı sağlayacak' görüşünü belirtti.
Antakya´da yapılması planlanan Teleferik Projesinin uzamasının kendilerinden kaynaklanmadığını ve yaz aylarında çalışmaların hızlanacağını ifade eden Savaş, HADO´dan da vazgeçmediklerini söyledi. Savaş, iktidar partisi temsilcilerinin bu konudaki tutumunu ´yanlış´ olarak niteledi ve bu tutumlarından dönmeleri gerektiğini söyledi. Haşere, larva ve uçkunla mücadeleye 90 bin noktada devam ettiklerini anlatan Savaş, Hassa´ya arıtma tesisi, Samandağ´a da içme suyu şebekesi temellerinin atılacağını da belirtti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57