Destekler ve düzenlemeler değerlendirildi

Ekonomi Bakanlığı Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel Müdür Yardımcısı Arzu Yılmaz, İskenderun´un sanayi ve liman şehri kimliğine dikkat çekerek, kentin önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

EKONOMI 11.11.2017 08:17:59 0
Destekler ve düzenlemeler değerlendirildi

Berkay Arıkan/İskenderun

Ekonomi Bakanlığı, Akdeniz İhracatçı Birlikleri ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası´nın işbirliğiyle düzenlenen ‘Ekonomi Bakanlığı Destekleri ve Uygulamalarına İlişkin Güncel Düzenlemeler İle Tüm Sektör Firmalarının Sorun ve Çözüm Önerileri ile ilgili İstişare Toplantısında konuşan Arzu Yılmaz, Ekonomi Bakanlığı olarak Adana, Antakya, Osmaniye, Kahramanmaraş Antakya ve İskenderun olmak üzere toplam 109 kişilik bir ekiple firmalarla görüşme yürütülerek sorunların tespitine çalışıldığı ve bakanlıkla daha yakın ilişki kurulmasının hedeflendiğini söyledi. İTSO Halil Şahin Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya Arzu Yılmaz ile Ekonomi Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Karabay ve Ekonomi Bakanlığı´ndan yetkililer de katıldı.
İskenderun´a ilişkin yapılan değerlendirmelere karşın desteklenmesi ve çözülmesi gereken sorunlara da işaret eden Arzu Yılmaz, “Ancak bir sanayi şehrinin nasıl olabileceğini gösteren en önemli ilçelerden biri İskenderun diyebiliriz. İskenderun´da çelik sektörünü gezdik. Yaş sebze ve meyve sektörünü gezdik ve bu bölgedeki çalışma prensibini, makinalaşma ve sanayi 4.0 dediğimiz firmalar faaliyetlerini sürdürmektedir. Her zaman şunu söylüyoruz, üreterek, satarak kendi paramız ile büyümemiz lazım. Bu çok önemli. Küçük ve orta ölçekli firmalarda sorunlar olduğunu, orta ölçekli firmaların büyümek istediklerini görüyoruz. Reel sektör ile ilgili de çok güzel gelişmeler olduğunu görüyoruz. Ekonomi Bakanlığı olarak gelen talepleri değerlendiriyor ve elimizden gelen desteği firmalara sağlıyoruz. Bu gün İTSO´nun ev sahipliğinde firma yetkilileri ile bir araya gelerek sorunlarınızı dinlemek ve bu sorunları en yetkili birimlere iletmek için buradayız” dedi.
Firmalara sağlanan hibe ve destekler ile ilgili bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Karabay ise Ekonomi Bakanlığı olarak kalkınma ajansları ve bakanlığa gelen taleplerin yerinde incelendiğini ve girişimcilere gerekli desteklerin sağlandığını ifade etti. Karabay, yetkili birimler tarafından bölgedeki incelemelerin de sürdüğünü kaydetti. İTSO Başkanı Levent Yılmaz ise görüşmenin önümüzdeki süreçte ekonomi politikalarına katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22