Destici: Zeytin Dalı, en büyük operasyon

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TBK´nın, Suriye´nin Afrin kentine yönelik düzenlediği Zeytin dalı Harikatının, Cumhuriyet tarihinin en büyük sınır ötesi operasyonu olduğunu söyledi.

SİYASET 23.02.2018 10:50:55 0
Destici: Zeytin Dalı, en büyük operasyon

Akın Bodur

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hatay Valisi Erdal Ata´yi ziyaret etti. Destici´ye ziyaretinde, partisinin Hatay İl Başkanı Nevin Zeytinli ve yönetciler de katıldı.
BBP Genel Başkanı Destici ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden Hatay Valisi Ata, farklı kültürlerin ve dinlerin barış içinde yaşadığı, kardeşlik ve hoşgörü merkezi olan Hatay´da ağıramaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Hatay Valisi Ata, ziyarette yaptığı değerlendirmede, '20 Ocak 2018 tarihinde başlayan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yaptığı Zeytin Dalı Harekatına tüm halkımız, maddi manevi her türlü desteği veriyor. Hatta sınırları açsak yaşlısı genci, kadını erkeği ile tüm halkımız cepheye gitmek için can atıyor” dedi
Vali Ata´ya kabulünden dolayı teşekkür eden Destici de, ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi: 'Bu harekat Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük sınır ötesi harekatı ve biz bu operasyonu destekliyoruz. TSK tarafından yapılması elzem bir harekattır. Bu vesileyle şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyor, yaralı olan gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Türk devletinin gücünü herkes biliyor bu güç ve destekle milletimiz bunu da başarıyla atlatacaktır. Bu şehirde yaşayan vatandaşlarımız üzerlerine füzeler yağmasına rağmen mehmetçiğine sahip çıkmış ve onları desteklemişler, onları Afrin´e adeta düğüne gönderir gibi coşkuyla göndermişlerdir. Sizi de bu konuda takdirle takip ediyoruz. Sizlere de başarılı çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.'

Raco bölgesi Hassa´dan vuruldu
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ÖSO güçleriyle birlikte yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hatay´ın karşısındaki terör mevzileri, savaş uçakları ve obüslerle vurulmaya devam ediyor. Hassa´daki sınır birlikleri Suriye´nin Raco bölgesindeki terör hedeflerine top ve roket atışlarıyla vurdu. Savaş uçakları da aynı bölgeye atış yaptı. Raco bölgesi, Kırıkhan-Hassa bölgesinin karşısında bulunuyor. Operasyon kapsamında, sınıra zırhlı araç ve personel takviyesi de sürüyor. Hatay Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli 44 kişilik iki tim, TSK´nın yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı´na katılmak üzere Afrin´e gitti. Polis özel harekatın gidii öncesinde Hatay Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi, kurban kesildi ve dua edildi. Törende konuşan Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Zeytin Dalı Harekatı´nda görev yapacak özel harekat polislerine başarı diledi. Mardinli, 'Yolunuz bahtınız açık olsun. Sizlere ne kadar minnet ve şükran duygularımızı iletsek azdır. Aranızda tecrübeli arkadaşlarımız var. Sizler önemli bir görev icra edeceksiniz. Hakkınızı helal edin, yolunuz açık olsun' dedi.
TSK´nın başlattığı Zeytin dalı Harekatı, 20 Ocak´ta başlamıştı.

TSK´dan açıklama
Türk Silahlı Kuvvetleri, harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1.829 olduğunu açıkladı. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde dütn yayınlanan açıklamada şunlara yer verildi: 'Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye´nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ´a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00´den itibaren Zeytin Dalı Harekâtı başlatılmıştır. Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK´nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51´inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir. Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. ´Zeytin Dalı Harekâtı´ kapsamında, kara ve hava operasyonları sonucunda 49 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1829 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.'
TSK, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından 21 Şubat 2018 tarihinde, Suriye´den Türkiye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 765 kişi ve Türkiye´den Suriye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan iki kişnin yakalandığını da açıkladı.

Şehitlikte Yasin-i Şerif okutulacak
İskenderun´da faaliyet gösteren Sarı Zeybekler Derneği, Zeytin Dalı harekatına katılan mehmetçiğin zaferle yurda dönmesi için Karaağaç Asri Mezarlığındaki Şehitlikte Yasin-i Şerif okutacak. Dernek başkanı Nevzat Kurt, 'Ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden, güvenlik sınırlarımızı tehdit eden terör örgütlerine karşı Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından Suriye´nin Afrin bölgesinde başlatılan ´Zeytin Dalı Operasyonu´ savaşan mehmetçiğimize destek vermek için, Hatay halkı ile biraraya gelerek mehmetçiğimizin zaferle yurda dönebilmesi için Yasin-i Şerif okutacağız. Başta ebedi komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canlarını veren bütün Mehmetçiklerimizin ruhlarına ithafen 25 Şubat Pazar günü, saat 14.00´da Karaağaç Asri Mezarlığı´nda bulunan Şehitlikte okutacağımız Yasin-i Şerif´e herkesi davet ediyoruz' açıklamasını yaptı.

BM yardımı İdlip´e gitti
Birleşmiş Milletler tarafından Suriye´nin İdlib bölgesinde yaşayanlara iletilmek üzere 12 tır yardım malzemesi gönderildi. BM´nin Reyhanlı´daki lojistik merkezinden yüklenen 12 tır, BM ve Jandarma görevlileri eşliğinde Cilvegözü Sınır kapasında Suriye´nin İdlip kentine gitti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00