DEVA Hatay örgütlendi

Demokrasi ve Atılım Partisi DEVA Teşkilat İşleri Başkanı ve Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, “Türkiye´de son yıllarda maalesef işler iyiye gitmiyor. Son 7 yıldır evrilme sürecinden geçiyor” dedi.

SİYASET 5.02.2021 16:51:06 0
DEVA Hatay örgütlendi

Hatay´daki örgütlenmesini tamamlayan DEVA´nın il ve ilçe örgütlerinin katılımıyla tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. 43 ilde örgütlenmesini tamamlayan ve Haziran 21 itibarıyla seçimlere girmeye hak kazanan DEVA´nın Hatay tanıtım toplantısında konuşan Sadullah Ergin, Türkiye´de istikrarın yerini belirsizliğe bırakmaya başladığını kaydetti. Ergin, şunları söyledi: “Türkiye´de son yıllarda maalesef işler iyiye gitmiyor. Son 7 yıldır evrilme sürecinden geçiyor. Bu evrilme demokrasiden otokrasiye hukuk devletinden keyfiliğe, AB hedefinden Şangay 5´lisine doğru gitme var. 12.500 doları aşan milli gelir 8 bin dolara geriledi. Bunun durdurulması lazım. İstikrar önemlidir. Ama istikrar yerini belirsizliğe bırakmaya başladı. İstihdamın artışı refah getirirken işsizlik rekor seviyeye geldi. Genç işsizlik yüzde 27´ye geldi. Her 3 kişiden 1´i iş arıyor. Toplumsal dayanışma yerini ayrışmaya bıraktı.”

Hukukun üstünlüğüne dayalı bir sistem kurma hedefinde olduklarını vurgulayan DEVA Hatay il Başkanı Sabit Coşkun da evrensel ilkelerin hukukun üstünlüğüne dayalı sistemde korunabileceğini de sözlerine ekleyen Coşkun, “Hedefimiz hukukun üstünlüğüne dayalı bir sistem kurmaktır. Bu sistemde evrensel ilkeler korunur. Güçlü uzun vadeli bir yönetim sistemi vaat ediyor. Ülkeyi refah standardına ulaştırmak istiyor. Adil rekabet, fırsat eşitliği istiyoruz. DEVA Partisi olarak iktidara geldiğimizde kara delik haline gelen varlık fonunu kapatacağız” diye konuştu.

Yönetimde kim var?

Sabit Coşkun´un il başkanlığına getirildiği partinin ilçe başkanları şu isimlerden oluştu: Antakya, Uğur Çakılı; Defne, İnan Beyazgül; İskenderun A.Celaleddin Yıldırım; Kırıkhan, Mustafa Toprak; Dörtyol, Kadir Aktaş; Kumlu, D.İlhan Acar; Hassa, Zekeriya Işık; Yayladağı İbrahim Açık; Altınözü, Hulki Baskın; Samandağ Faruk Kala.


VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00