DEVA il başkanı "değiştirildi"

Ali Babacan’ın genel başkanlığını yaptığı Demokrasi ve Atılım Partisi'nde (DEVA) Hatay İl Başkanı Sabit Coşkun görevden alınarak, yerine iş insanı İlker Eker getirildi.

SİYASET 2.11.2022 16:49:00 0
DEVA il başkanı

İskenderun/SES
Coşkun görevden alınması üzerine İskenderun İlçe Başkanı Güven Gündüz ve yönetimi de görevinden istifa etti.

Coşkun, partiyle bağlarını kopardı
DEVA'nın görevden alınan il başkanı Coşkun, sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda, "2 yıldır yürütmekte olduğum Deva Partisi Hatay Kurucu İl Başkanlığı görevim; Bugün itibari ile  genel merkezden gelen 2 satırlık bir yazı ile sonlandırılmış bulunmaktadır" açıklamasını yaptı. 
Görevden alınması sonrasında, bilgi bekleyen gazeteciler, dost ve hemşerilerini sosyal paylaşımla bilgilendirmek istediğini anlatan görevden alınan Sabit Coşkun, siyaset düşünenlere de okumaları için kaleme aldığı yazıyı da paylaştı. Coşkun, DEVA Partisi çatısı altında 2 yılı aşkın süredir ülkeye deva olmaya çalıştığını anlattığı paylaşımda, "... calışmalarımız esnasında başardığımız başaramadığımız engeller de oldu. Bu yolda tanıdığımız arkadaşlarımız içerisinde bize destek olanlar gibi köstek olanlar da oldu. "Yola çıktığın adamlara dikat et" diyen tanıdık tanımadık bir çok hemşehrimin gönderdiği 'Biz sana demiştik' mesajları çoktan mesaj kutumu doldurdu, maalesef. Sonuç olarak, siyasete nezaketi ve zerafeti ile yeni bir  çıkış yolu getireceğini inanarak başladığım DEVA Partisi ile ilgili tüm bağlarımı koparmış bulunmaktayım..." ifadesine yer verdi. 

İskenderun ilçe yönetimi istifa etti
DEVA'nın il başkanlığın yapılan görev değişimi, partinin İskenderun İlçe Başkanlığında da istifa getirdi. DEVA İskenderun İlçe Başkanı Güven Gündüz, görevinden istifa etti. DEVA partisi İskenderun İlçe Başkanı Güven Gündüz ile 20 üyeli yönetimi bugün yaptığı toplantı sonrası istifa etti. DEVA Partisinde yıla yakın süre başkan yardımcılığı, bir yıla yakın süredir de ilçe kurucu başkanlığı yaptığını açıklayan Gündüz, "İskenderun ilçesi kurucu ilçe başkanlığı görevini, yakın dostlarımın bildiği üzere birçok bedel ödeme pahasına canımı dişime takarak, genel başkan Ali Babacan’ın Türkiye’ye deva olmaya yönelik attığı adımlarına yol arkadaşlığında bulundum. İskenderun’da her biri birbirinden değerli aydınlık bir Türkiye hayalleri kuran yol arkadaşlarım ile yönetimimi oluşturarak bugüne kadar var gücümüzle çalışmaya devam ettim. Partimiz içerisinde yaşanan ve ne kadar dile getirdiysek de çözümü yönünde atılan adımların ortak akıl ve istişare kültüründen uzak kaldığını fark etmiş olmamdan ötürü yönetim kurulu ile yapmış olduğum istişare gereği olarak kurucu ilçe yönetimimizle birlikte teşkilat görevlerimizden istifa etmiş bulunmaktayım" görüşüne yer verdi. Parti yönetiminin istifa kararında ise "Hatay il teşkilatında istişaresiz alınan kararlar ve demokratik olmayan tutumların partimize başarı getireceğine dair bu aşamada inancımız kalmamasından ötürü istifa ediyoruz" değerlendirilmesine yer verildi. 


Anahtar Kelimeler: başkanı "değiştirildi"

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19