Deva Partisi'nde depremzede adaylardan yarı ücret

30 büyükşehir ve 51 il belediye başkanlıkları aday adaylığı için yalnızca Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı’na doğrudan yapılabilecek. Deprem bölgesindeki başvurularda dosya ücretinin yarısı ödenecek

SİYASET 20.11.2023 17:04:00 0
Deva Partisi

DEVA Partisi’nde bugün başlayıp 29 Aralık’a kadar sürecek, yerel seçimlere yönelik aday adaylığı başvuru süreci ile ilgili detayları, partinin Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin açıkladı. 

Başvurular; 30 büyükşehir ve 51 il belediye başkanlıkları aday adaylığı için yalnızca Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı’na; ilçe ve belde belediye başkanlığı aday adaylığı için Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı ile bağlı bulduğu il ve ilçe başkanlıklarına; il genel meclisi aday adaylığı başvuruları ise Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı ve bağlı bulundukları il başkanlıklarına; belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvuruları Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı’na ve bağlı bulundukları il ve ilçe başkanlıklarına doğrudan yapılabilecek.

Milletvekili aday adayları ücret ödemeyecek

Tüm kademelere yönelik aday adaylığı başvurularında 1000 TL dosya bedeli talep edilecek. Ancak kadınlardan, 18-30 yaş arası gençlerden, engellilerden ve deprem bölgesinde yaşayanlardan bu ücretin yarısının alınacağını ve 14 Mayıs 2023 seçimleri için DEVA Partisi’nden milletvekili aday adaylığı başvurusu yapanların herhangi bir başvuru ücreti ödemeyeceğini açıklandı.

Aday belirleme süreci

Aday adayı olan müracaat sahibi isimler arasından 30 büyükşehir ve 51 il belediye başkanı adayı olacak ismin belirlenmesine Genel Merkez Yönetim Kurulu karar verecek, ilçe ve belde belediye başkanları ile il genel meclisi ve belediye meclisi üyelikleri için yapılan müracaatlara ise yine DEVA Partisi tüzüğü gereğince kurulan 18 ayrı komisyon çalışması sonucunda ilçe ve il teşkilatlarının da görüşü alınmak suretiyle karar verileceği açıklandı.


Anahtar Kelimeler: Partisi' depremzede adaylardan ücret

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19