DEVA´dan elektrik kesintisi açıklaması

Deva Partisi Antakya İlçe Başkanlığı yaptığın toplantıda, Antakya´nın çeşitli bölgelerinde aylardır devam eden su kesintileri sebebiyle yaşanan problemleri değerlendirdi.

GÜNCEL 11.08.2021 19:06:49 0
DEVA´dan elektrik kesintisi açıklaması

Antakya/SES

Deva Partisi Antakya İlçe Başkanlığından değerlendirmeye ilişkin yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Kamuoyunun da aylardır takip ettiği üzere, ilçemizde sürekli yaşanan su kesintileriyle ilgili Hatay Büyükşehir Belediyesi ve siyasi parti temsilcilerinden çeşitli açıklamalar gelmiş olup sorun halen çözülememiştir. Yönetim kademelerini elinde bulunduran tarafların birbirlerini suçlamak yerine, Antakya halkını düşünerek, acil çözüm bulmak üzere bir komisyon kurmaya ve su sorununu öncelikli olarak değerlendirmeye davet ediyoruz. Bilindiği üzere halkın yaz aylarında artan su ihtiyacı, pandemi koşullarındaki hijyen ve temizlik ihtiyaçları da göz önüne alındığında, su problemi ilçemizde daha da önemli bir hal almıştır. En basit örneğiyle ellerimizi bile gün içerisinde defalarca en az 20 saniye yıkamamız gerekirken su kesintileriyle bu mümkün olmamakta ve bu durum halk sağlığını tehdit etmektedir. Kesintilerin olduğu dönemde mutlak surette suya ulaşım için alternatif yöntemler ivedilikle düşünülmeli ve hayata geçirilmeli, su iletimi yapılıncaya kadar günde en az 3 defa kesinti olan bölgelere tankerle su temini yapılmalıdır. İlçedeki içme ve sulama suyu hatlarında meydana gelen sorunların çözümleri ile ilgili taraflarca talep edilmesi halinde, YK olarak alanında uzman üyelerimizle sürecin iyileştirilmesi için mesai gözetmeksizin katkı vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.'
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı (HBB) Lütfü Savaş da yaptığı bir açıklamada, elektrik kesintilerinde sabotaj olduğu ile ilgili açıklamasını, resmi kurumlardan aldığı tutanaklara dayanarak yaptığını ifade etti. Savaş, “Sanıyorum bu tutanakları vali ile paylaşmamışlar. Ancak halk gerçekleri bilmeli. Valiyle kavga edecek durumda değiliz. Şu anda herkes birbiriyle barışık ve birlikte yaşamak zorunda. Elektrik kesintileri konusunda enerji sağlayıcılar yatırım yapılmak zorunda' açıklamasını yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19