Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları törenle verildi

Hatay Valisi Rahmi Doğan´ın katılımı ile Devlet Övünç Madalyası ile Berat Takdim töreni gerçekleştiriledi.

GÜNCEL 18.09.2020 17:07:27 0
Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları törenle verildi

8 şehit yakını ile 14 gaziye verilen madalya ve berat sunumu töreninde konuşan Vali Doğan, “Gecenin karanlığını sabahın ferahına hep beraber dönüştürdük. Halen de Fırat Kalkanı, Zeytindalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı Harekâtıyla kara sınırlarımızı, Akdenizde de Mavi Vatan sınırlarımızı korumak için gece gündüz nöbetteki askerlerimiz de bugün aynı şuurla görev yapmaktadır” dedi.

Ottoman Otel´de gerçekleştirilen törende gaziler ile şehit sakınlarına beratlarını sunan Vali Doğan, ne şehitlerin, ne gazilerin ne de onları yetiştiren anne ve babalarının hakkının ödenebileceğini kaydeden Vali Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu madalyalar ve beratlar, devletimiz ve milletimizin sizlere bir şükran ifadesidir. Her vesileyle dile getiriyorum, burada da bir kez daha tekrarlamak istiyorum: Şehitlerimizin aileleri ve malul olan kahramanlarımız bizlere emanettir. Onlara sahip çıkmanın en önemli sorumluluğumuz olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Bu her şeyden önce vefa borcumuzdur. Milletimizin de, devletimizin de bu konuda gereken duyarlılığı göstermektedir. Şehit ve gazilerimizin emaneti vatanımıza aynı şuur ve kararlılıkla sahip çıkacağımızı bu vesileyle bir kez daha vurgulamak istiyorum. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden, bölücü terör örgütleriyle mücadelemiz sonuna kadar kararlılıkla devam edecektir.”

Törene. Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük, STK temsilcileri, Kurum Müdürleri, şehit yakınları, gazilerimiz ve aileleri katıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00