'Devletin imkânları, maddi manevi anlamda yanınızda'

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Antakya Anemon Otel´de yemek verildi.

GÜNCEL 21.09.2018 10:34:50 0

Antakya/SES

Yemeğe, Hatay Valisi Erdal Ata, 2. Hudut Alayı Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Selahattin Atahan, Hatay Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Resul Ceritlioğlu, Vali Yardımcıları Nursal Çakıroğlu ve Bilal Ölmez, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sandıkçı ile gaziler ile şehit ve gazi yakınları da katıldı.
Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından ülkenin birlik ve beraberliği için dua ettiği yemekte konuşan vali Ata, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e gazilik unvanı ve mareşallik rütbesinin verildiği tarih olan 19 Eylül´ün Gaziler Günü olduğunu belirtti. Vali Ata, şunları söyledi: 'Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki en büyük önemi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün 19 Eylül 1921´de TBMM tarafından kendisine gazilik ünvanı verilmesi üzerine söylediği şu ifadelerde yer almaktadır; ´Kahraman Türk Ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine delalet eden bu ünvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım. Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla, vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir. Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden ve gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir.´ Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün bu sözleri, gazilerimizin tescil edilmiş en büyük gurur ve teminatıdır.'
Şehitler ve gazilerz sayesinde bu topraklar üzerinde özgürce yaşayabildiğimizi ifade eden vali Ata ”Milletçe sizlere minnettarız. Milletimiz bu bilinçle daima şehitlerine, gazilerine ve ailelerine sahip çıkmış, onları baş tacı etmiştir. Devletimizin şehit ve gazi yakınlarına desteği son yıllarda yapılan düzenlemelerle artarak devam etmektedir. Valilik olarak bizlerin de devletimizin sağladığı tüm imkânlarla, maddi manevi her anlamda yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ölümü göze alarak gazi olan siz değerli kardeşlerimize de şifalar diliyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum' dedi. Vali Ata, Hatay´da okullar arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere, para ödülünü de verdi.

HBB´den derneklere bayrak
Hatay Büyükşehri Belediyesi personeli de Gaziler Günü kapsamında gazi derneklerinin Hatay temsilciliklerine ziyaret edip, gazilerin gününü kutladı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Hatay Şubesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi´ni ziyaret eden HBB personelleri, derneklere HBB adına çerçevelenmiş Türk bayrağı hediye etti.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62