'Devletsizlik çok kötü bir durum'

Cumhuriyet´in 96. yıl dönümü resepsiyonunda konuşan Hatay Valisi Rahmi Doğan, binli yıllardan itibaren bu toprakları yurt tutan milletin bunun bedelini fazlasıyla ödediğini ifade etti ve 'Devletsizlik ne kadar kötü bir durumdur bunu en iyi b

GÜNCEL 31.10.2019 10:15:46 0

Hemen sınırlarımızın ötesindeki kargaşayı, terörü, gözyaşını, kanı görünce devletin ne kadar büyük bir nimet olduğunu da idrak etmek hiç yanıltıcı değildir' değerlendirmesini yaptı.

Antakya/SES
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 96. yıl dönümü kapsamında önceki akşam Antakya´da Cumhuriyet resepsiyonu verildi. Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan´ın ev sahipliğinde düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu, valilik avlusunda yapıldı. resepsiyonda katılanlara seslenen vali Doğan, 'Bugün burada huzur içerisindeysek birilerinin emeği, birilerinin gözyaşı, birilerinin kanıyla buradayız. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla, minnetle anıyorum. Bu devletin kuruluşu için çok bedel ödedik. Binli yıllardan itibaren bu toprakları yurt tutan bu millet bunun bedelini de fazlasıyla ödemiştir. Dolayısıyla bu topraklar bizim için vatan, yurt, Anadolu olmuştur. Devletsizlik ne kadar kötü bir durumdur bunu en iyi bilen Hatay´da yaşayanlar olsa gerektir. Hemen sınırlarımızın ötesindeki kargaşayı, terörü, gözyaşını, kanı görünce devletin ne kadar büyük bir nimet olduğunu da idrak etmek hiç yanıltıcı değildir' dedi.
Onuncu Yıl Marşının okunduğu, Zeybek gösterisinin yapıldığı, 96. yıl pastasının kesildiği ve konserin yer aldığı resepsiyonda konuşan vali Doğan, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: 'Bugün eğer refah içerisinde, huzur içerisinde, mutlu bir şekilde bu topraklarda yaşıyor ise bu Türkiye Cumhuriyeti´nin gücüdür, kudretidir, bu milletin yüceliğidir. Bugün bu sınırlar içerisinde dört milyon Suriyeliye ve bir miktar da farklı milletlerden olan insanlara eğer ev sahipliği yapıp, misafirperverlik gösteriyorsak bu yüce Türk milletinin fedakarlığıdır. Bu devletin gücüdür. Dolayısıyla birlik beraberlik içerisinde, gücümüze güç katarak ileriye doğru yürümemiz lazım. Ecdat bu toprakları vatan yapmak için çok uğraştı. Ana vatana en son katılan toprak Hatay Devleti´dir. Mustafa Kemal Atatürk 1938´de hastalığına rağmen Adana´da, Mersin´de orduyu teftiş ederek Hatay´ın ana vatana katılması için o hasta yatağında mücadele etmiştir. Hatay, Türkiye Cumhuriyeti topraklarına katılarak ana vatanla birleşmiştir. Bugün huzur ve mutluluk içerisinde yaşıyorsak, refah düzeyimizi artırarak ilerliyorsak bu Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları, şehitlerimizin kanları, gözyaşları ve alın teri sayesindedir. O yüzden çok çalışıp bu devleti, bu milleti yüceltip daha ileri seviyelere götürmemiz lazımdır. Ecdattan aldık, evlatlarımıza teslim etmemiz lazım. Evlatlarımıza teslim edeceğimiz devletin çok büyük, çok güçlü, kudretli olması lazım. Çünkü biz sadece bu sadece bu sınırlarda yaşayan bir millet değiliz. Bizim gönül coğrafyamızda bizden medet uman, bir şeyler bekleyen insanlar var. Yemen´den Kafkasya´ya, Balkanlardan Orta Doğu´ya kadar eğer insanlar bu devletten, bu milletten bir şeyler bekliyorsa bu ecdadın 600 yıl, üç kıtada yapmış olduğu çalışmanın eseridir. Bizler de onların umutlarını boşa çıkarmamak adına çok çalışıp gayret göstermeliyiz.'
Cumhuriyet resepsiyonuna Hatay Milletvekilleri Sabahat Özgürsoy Çelik, İsmet Tokdemir, Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz, Antakya Garnizon Komutanvekili Albay Uğur Anabal, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, 2. Hudut Alay Komutanı Albay Ümit Durmaz, Hatay İdare Mahkemesi Başkanı Songül Meydan Özdoğan, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli, Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, Hatay Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu, Tolga Polat ve Salih Altun, kaymakam ve belediye başkanları, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, kurum müdürleri, dini kanaat önderleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

 

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22