Devreden KDV alacaklarına önerge

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, firmaların devreden KDV alacaklarının akıbetini soru önergesiyle parlamentoya taşıdı.

SİYASET 10.07.2020 16:16:04 0
Devreden KDV alacaklarına önerge

Akın Bodur/İskenderun

Milletvekili Güzelmansur, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´ın yanıtlaması istediği önergesinde devreden KDV alacaklarının ne zaman ve ne şekilde ödeneceğini sordu.
Küresel salgınla birlikte bazı sektörlerin faaliyetlerinin durduğunu, bazı sektörlerin ise üretim kapasitelerini düşürdüğünü ifade eden Güzelmansur, “Bu dönemde oldukça yüksek borcu bulunan reel sektör için borç çevrimi neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Bu durum ekonomi döngüsünde de çok ciddi aksamalara neden olmaktadır” değerlendirmesini yaptı. Reel sektörün likidite sorununu aşması, borç çevrimini gerçekleştirmesi noktasında devreden KDV alacaklarının ödenmesinin önemli olduğunu belirten milletvekili Güzelmansur, TBMM Başkanlığına verdiği, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak´ın yanıtlaması istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Firmaların devreden KDV alacaklarının toplam miktarı ne kadardır? Firmaların devreden KDV alacakları ne zaman ve ne şekilde ödenecektir? Şubat 2019´da gerçekleştirilen 134. Vergi Konseyi Genel Kurulu´nun da ana gündem maddelerinden birini oluşturan devreden KDV sorununun çözümü konusunda o günden bu yana yapılan çalışmalar nelerdir?'

 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00