Dijital eğitimi destekleme projesi

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, “Think Global, Act Digital-Strong partnerships to support digital education (Küresel Düşün, Dijital Hareket Et, Dijital eğitimi desteklemek için güçlü ortaklıklar)' adlı Erasmus+ projesinin öğret

EĞITIM 28.06.2022 15:14:33 0
Dijital eğitimi destekleme projesi

İskenderun/SES
 Romanya´nın Targu Mures kentinde faaliyet gösteren Scoala Gimnaziala “Friedrich Schiller” okulu koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ projesi, Litvanya´nın Raseiniai şehrinde yapıldı. Toplantıya İtalya, İspanya, Hollanda, Litvanya, Romanya ve Türkiye´den proje ortağı okullara ve kurumlarda görev yapan öğretmen ve yöneticiler katıldı.
Erasmus+ projesi hakkında bilgi veren İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Hanefi Zobar, 22 katılımcı ile yapılan toplantıya, liselerinden İngilizce Öğretmeni Fatma Nigar Yılmaz ve Arapça Öğretmen Elif Açıkalın´la birlikte katıldıklarını belirtti. Zobar, “Proje, öğrenci, öğretmen ve velilerin dijital yeterliliklerini geliştirmeye yönelik. Yaklaşık 14 aydır online içerik geliştirme, online araçları kullanma, online ders planları üzerine bir takım çalışmalar yürütüyoruz. Litvanya toplantısını da, yapılan çalışmaları incelemek, değerlendirmek, diğer katılımcılarla birlikte yeni araçları öğrenmek ve tüm öğrencileri eğitim-öğretim sistemine nasıl dahil ederiz sorusuna cevap aramak için tasarladık. Üç gün boyunca, Litvanyalı ortağımız kaynaştırma ve eğitsel amaçlı online uygulamalar, Romanyalı ortaklarımız, dijital eğitimde kullanılan animasyon oluşturma araçları, İspanya ve İtalya´dan gelen ortaklarımız eğitsel dökümanlar tasarlama, Hollanda´dan gelen ortağımız ise Etwinning kullanımı üzerine bilgilendirme sunumları yaptı. Türkiye ekibi olarak, Milli Eğitim Bakanlığı EBATV ve TRTİZLE hakkında sunum yaptık. Uzaktan eğitim sürecinde, EBATV ekibi üyesi olarak yapılan çalışmaları anlattık. EBATV ,TRTİZLE ve Hürriyet Gazetesi işbirliği ile yürütülen uzaktan eğitim süreci hakkında eğitsel videoları birlikte izledik; Powtoon üzerinde animasyon hazırlama hakkında bilgi verdik' açıklamasını yaptı. Arapça Öğretmeni Açıkalın da, 'Daha önce görmediğimiz online araçları eğitsel amaçlı nasıl kullanacağımız hakkında değişik sunumlar izledik. Online değerlendirme araçları üzerine bilgiler öğrendik. Proje çalışmaları harici kültürel gezilerimiz de oldu. Bu gezilerden en güzeli, başkent Vilnius´a yaptığımız geziydi. Vilnius´ta, Karayit Türklerinin yaşadığı Trakai kasabasına gittik. Kültürleri ve yaşamları hakkında bilgi edindik' değerlendirmesinde bulundu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04