´Dil ve yüz hatları rahatsızlığın sinyalini veriyor´

Artmaya devam eden ve çare bulunamayan hastalıkların sebeplerinin tartışıldığı “Mahşerin 5 Atlısı” adlı konferans, İSTE´de yapıldı.

25.10.2017 10:31:00 0
´Dil ve yüz hatları rahatsızlığın sinyalini veriyor´

 Herbalist Recep Ekincive Melis Doğantan´ın sunum yaptığı konferansa, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı,İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli, İskenderun Deniz Üs Komutanı Albay Aykar Tekin de katıldı.

'Paraben, Formaldehit, Asetaldehit, Glutamat ve Kortizol-Kortizon´u', ´mahşerin 5 atlısı´ olarak niteleyen Recep Ekinci, “İnsan vücuduna ilaçlar, plastik ve sentetik maddeler aracılıyla geçen bu beş madde hücrelerin yapısını bozmakta, tümör ve kansere sebep olmaktadır. Herhangi bir hücrenin veya hücre gruplarının, organizmanın kontrol mekanizmalarının tesirinden çıkıp hızlı ve anormal bir çoğalma ile ortaya çıkan kitlelere tümör veya halk arasında ‘ur´ diyoruz. Yine organ veya dokudaki bu hücrelerin düzensiz olarak bölünüp çoğalmasının kötü huylusuna da ‘kanser´ diyoruz. Mahşerin 5 atlısı olarak nitelendirilen ve günümüzde diş macunundan mobilyalara, perdelerden halılara, mutfağımızda kullandığımız yemek tabaklarında ve daha birçok tüketim ürününde, ürünlerin kullanım süresini uzatmak için kullanılan bu maddelerin, bilinçsiz tüketimi büyük tehlike arz etmekte. Sağlıklı bir yaşam için, bunları hayatımızdan çıkarmalıyız veya bunların kullanımını en azından izin verilen asgari seviyelere düşürmeliyiz” dedi.
Uzakdoğu tedavi yöntemlerinden örnekler veren Doğantan da, “Batı tıbbı rahatsızlıklara lokal olarak yaklaşır. Doğu tıbbı ise genel yaklaşmaktadır. Rahatsızlık meydana geldikten sonra müdahale hem zor, hem de başarması zor bir süreçtir, ama Uzakdoğu tedavi yöntemleri yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğinden her an için vücudumuzu dinleyerek rahatsızlık başlamadan çözmeyi amaçlamakta. Dilimiz ve yüz hatlarımız bize rahatsızlıklarımızın sinyallerini vermektedir. Önemli olan onu okuyup müdahale etmektir” diye konuştu.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00