Dilek Özgürgün Hatay´da Suriyeli çocuklarla buluştu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Hüseyin Özgürgün´ün eşi Dilek Özgürgün, Anda Kardeşe Vefa Derneği tarafından Yayladağı Yetim Çığlığı Merkezi´ndeki Suriyeli çocuklarla bir araya geldi.

28.08.2017 11:24:06 0
Dilek Özgürgün Hatay´da Suriyeli çocuklarla buluştu

 

Merkezin bahçesinde Kurban Bayramı öncesi çocuklar için hazırlanan eğlence programına katılan Özgürgün, çocuklara bisiklet, futbol topu gibi çeşitli hediyeler dağıtıp, yüzlerini boyadı. Türkiye İzciler Federasyonu temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte çocuklarla şarkılar söyleyen Özgürgün, bahçe duvarına KKTC bayrağı çizip hatıra fotoğrafı çektirdi. Özgürgün, yaptığı açıklamada, Anda Kardeşe Vefa Derneği´nin Kurban Bayramı öncesi düzenlediği etkinlik için geldiğini söyledi. Yetim ve savaş mağduru çocuklara destek olmak, yüzlerini güldürmek ve küçük bir jest yapmak istediklerini ifade eden Özgürgün, “Onlara hediyelerimiz oldu. Oyunlar oynadık. Onların yüzlerinin gülmesi bizim için en büyük mutluluk. Çünkü, bugün burada her şeyden önce bir insan, anne olarak bulunuyorum. Bilirsiniz ki çocuğumuza en ufak bir şey olsa içimiz sızlar. Onların üzerine gölge düşmesin isteriz. Bu çocuklar bu travmanın etkisini ömürleri boyunca yüreklerinde hissedecekler. Bizler de hiç değilse küçücük bir mutluluk yaşatalım, birazcık güldürüp yalnız olmadıklarını hissettirelim istedik” diye konuştu.
Çocukları KKTC´ye götürüp tatil yaptırmayı planladıklarını kaydeden Özgürgün, yetimlerin daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Özgürgün, şunları kaydetti: “Ecdadımız hiçbir zaman coğrafyasındaki acılara duyarsız kalmamıştır. Bugün çok anlamlı bir gün. Hem Malazgirt Zaferi´nin hem de Büyük Taarruz´un yıl dönümü. Bunun için de ayrı bir heyecan ve gurur duyuyorum. Anavatan Türkiyemizin, büyük ve güçlü Türkiyemizin bayramını kutluyorum.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19