Dink, katledilişinin 13. yılında anılıyor

Gazeteci, insan hakları savunucusu, Agos Gazetesi´nin Genel yayın Yönetmeni Hırant Dink, katledilişinin yıldönümünde İskenderun´da da anıldı.

GÜNCEL 20.01.2020 10:42:23 0
Dink, katledilişinin 13. yılında anılıyor

İskenderun/SES

 İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk, Hrant Dink´in söylemlerinden, kimliğinden ve sisteme karşı duruşundan dolayı ölümle tehdit edildiğini ve tehditlerin önüne geçilemediği için de katledildiğini belirtti. Dink, 19 Ocak 2007´de Ogün Samast tarafından öldürülmüş, ancak cinayetin arkasındaki sorumluların hala açığa çıkartılması talepleri devam ediyor.

İHD Şube Başkanı Coşkun Selçuk, Hırant Dink´in katledilişinin 13. yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Dink´in öldürülmesinin ardından geçen 13 yıla rağmen gerçek sorumlular hala ortaya çıkarıl(a)mamıştır. İstanbul´da devam eden davada zamanaşımı dolmaması için sadece tetikçi ve ona yardım eden birkaç kişi cezalandırılmış, ancak gerçek azmettirenler ve sorumlular hala açığa çıkarılıp cezalandırılmamıştır” dedi. Sorumluların bağımsız, etkili ve kapsamlı soruşturma yürütülmeyerek bir cezasızlık politikası uygulandığını savunan Coşkun, insan hakları savunucuları olarak Dink cinayetinde etkili ve kapsamlı bir soruşturma talebini bir kez daha yinelediklerini kaydetti.
Türkiye´nin geçmişiyle yüzleşmesinin zorunluluğuna işaret eden Selçuk, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bunun için bir hakikat komisyonu kurmalıdır. İnanıyoruz ki Hrant Dink cinayeti dâhil olmak üzere işlenen binlerce faili meçhul cinayet ancak bir hakikat komisyonu marifeti ile açığa çıkarılabilir. Ancak anlaşılmaktadır ki siyasal iktidarın hakikat komisyonu kurmaya cesareti bulunmamaktadır. Türkiye´nin artık bu gerçeği anlaması ve bu siyasal iktidarın da ötekiler gibi iktidar gücünü kullanan baskıcı bir mekanizmaya dönüştüğünü ve otoriterleştiğini anlaması gerekir. İnsan hakları savunucuları olarak ülkemizde gerçek bir geçmişle yüzleşme sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00