“Diplomasi ve diyalog yolları açılmalı”

Emeğin Partisi (EMEP) Hatay il yönetimi, AB ve Türkiye arasında mülteciler gerginliği, Suriye´de yaşanan gelişmeler ve yaşanan ölümler karşısında ateşkes sağlanarak diplomasi ve diyalog yollarının açılması çağrısı yaptı.

GÜNCEL 5.03.2020 11:38:21 0
“Diplomasi ve diyalog yolları açılmalı”

İskenderun/SES

EMEP İl Örgütü adına yapılan yazılı açıklamada, İdlib krizinin derinleştiğine dikkat çekildi. Barış maması talep edilen açıklamada, sınır kapıları açılarak ülkemizdeki sığınmacıların sonu, belirsiz bir sefalet içine itildikleri de vurgulandı.
“Cenazelerin gittiği, bayrakların asıldığı evler neden hep gecekondularda ya da emekçi semtlerinde?” sorusunun da yanıtının arandığı açıklamada, “Muhalefetin isteği ve AKP´nin kararı ile dün mecliste kapalı oturum yapıldı. Halkın sorduğu ´Ne işimiz var orada?´ bir kez daha konuşuldu. Ancak halka rağmen sürdürülen ülkenin ve halkların çıkarlarına aykırı politikalar kapalı kapılar ardında konuşuldu. Cumhurbaşkanı, savaş gerekçesini aslı olmayan ´Ülkeyi teröristlere mi teslim edelim, topraklarımızda gözü olan düşmana mı bırakalım, bu coğrafyada misafir değil ev sahibiyiz´ diyerek fetih emellerini halka dayatmaktadır. Halkı ekmeğinden, işinden, özgürlüklerinden eden, geleceğini karartan; her gün yeni ölüm haberleriyle ocaklara ateş düşüren bu siyaset ancak otoriter yönetimin bir parçası olarak sürdürülebilir ve öyle de olmakta. Biliyoruz ki kurulan masalar, kapalı meclis görüşmeleri, ikili pazarlıklar, BM-NATO vb. emperyalist güçlerin kürsüleri Türkiye ve Suriye halklarının, Ortadoğu ülkelerinin barış ihtiyacına yanıt olmayacaktır. Ancak sıcak çatışmaların son bulması, ölümlerin durdurulması, mültecilere insani koşullarının sağlanması acildir, önceliklidir.
Bunun için ateşkes sağlanmalı, TSK askerleri sınırlarımıza geri çekilmelidir. Diplomasi, diyalog yolları açılmalı; savaş siyaseti terk edilmelidir” ifadesine yer verildi.


Anahtar Kelimeler: EMEP İl Örgütü BM-NATO

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00