Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Hatay'da

Suriye’nin sınır ve toprak bütünlüğünü desteklediklerini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu: Bu konularda ne gerekiyorsa yapacağız.

TÜRKIYE 22.10.2022 22:21:00 0
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Hatay

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Altınözü Belediyesi tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali kapsamında zeytin hasadına katıldı.

Çavuşoğlu, 6. Altınözü Zeytin-Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali kapsamında Yenihisar Mahallesi`ndeki hasat alanı girişinde halk oyunları gösterisiyle karşılandı. Zeytin hasat eden Çavuşoğlu, ekim için hazırlanan zeytin fidelerini toprakla buluşturdu.

Antakya’da Uzun Çarşı'yı ziyaret ederek, çarşı esnafı ve vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Girişimci ve İnsani Türk Dış Politikası konulu toplantıda öğrencilerle buluştu.

Hatay’da bulunan STK başkanları ile bir araya geldiği toplantıda konuşan Bakan Çavuşoğlu, Suriye'nin Türkiye’ye yönelik bir terör yuvası haline gelmesine izin vermemelerinin gerektiğini kaydetti. Suriye’nin bölünmesine izin vermeyeceklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Özellikle Suriye'nin kuzeydoğusunda PKK’ya, YPG'ye, PYD'ye ülkeyi bölmesi için ayrılıkçı gündemini devam ettirmesi için verilen desteklerin de farkındayız ve buna da engel olmak için her türlü tedbiri alıyoruz ve alacağız. Nasıl kuzeyde, terör koridoru, kurmak isteyenler önce DAEŞ'li, sonra PKK bunlara darbe vurarak güvenlik koridorları kurduysak, Suriye'nin de bölünmesine izin vermeyiz.”

Suriye’nin sınır ve toprak bütünlüğünü desteklediklerini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bundan sonra da bu konularda bugüne kadar olduğu gibi ne gerekiyorsa da yapacağız. Bunu da siz Hataylı hemşerilerimizle paylaşmak isterim. Tabi Suriye meselesinin de siyasi şekilde çözülmesi yani siyasi çözüm burada hayati derecede önemli. BM Güvenlik Konseyi kararı çerçevesinde rejimle muhalefetin bir anayasa ve sonra bir seçim süreci dahil hepsini içeren bir yol haritası konusunda uzlaşması gerektiğini söylüyoruz. Bundan rahatsız olanlar da var. Başka bir çare var mı, onu söyleyin. Yani bu iç savaş 50 yıl sürsün mü? Suriye’nin milli bütünlüğü için ılımlı muhaliflerle Rejimin bir yol haritası üzerinde mutabakata varması gerekiyor, ancak Suriye’nin birliği beraberliği bu şekilde tesis edilebilir ve ülkemizde bulunan Suriyeleri güvenli bir şekilde gönderebiliriz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19