DİSK´ten Çankaya´ya davet değerlendirmesi

DİSK´in Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: Müzakereden kaçmak kabul edilemez

TÜRKIYE 20.03.2020 16:05:09 0
DİSK´ten Çankaya´ya davet değerlendirmesi

Çankaya Köşkü´nde düzenlenen Koronavirüs ile Mücadele Eşgüdüm Toplantısına DİSK´in davet edilmemesiyle ilgili olarak DİSK Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, “Toplantıya davet edilmeyen tek işçi sendikaları konfederasyonu da DİSK olmuştur. Toplum sağlığını ilgilendiren böylesi ciddi bir konuda bile müzakereden kaçmak kabul edilebilir bir tutum değildir” dedi.

Koronavirüs salgınıyla ve yaratacağı sosyal tahribatla mücadelenin, toplum olarak hep beraber verilmesi gerektiğini vurgulayan Çerkezoğlu, yazılı açıklamasında “Bu halkın sağlığı şahsi ideolojik takıntılarla, ayrımcılıkla, aklı esir alan kindarlıkla korunamaz. Aksine bu tutumun kendisi sosyal tahribat yaratmaktadır” görüşünü dile getirdi.

11, 13 ve 17 Mart tarihlerinde yapılan açıklamalarla salgının yaratacağı risklerin, sosyal tahribatın ve çalışma yaşamındaki olumsuz sonuçların önüne geçilmesine dair önerilerimizi paylaştıklarını hatırlatan Çerkezoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İşçi sendikaları konfederasyonları içinde sadece DİSK bu konuda kapsamlı çalışmalar yaparak, önlemlere dair öneriler geliştirerek, üyelerini ve kamuoyunu düzenli olarak bilgilendirirken hükümeti sosyal diyalog mekanizmalarını işletmeye çağırmıştır. Ancak toplantıya davet edilmeyen tek işçi sendikaları konfederasyonu da DİSK olmuştur. Çok sayıda işveren örgütlerinden diğer işçi sendikaları konfederasyonlarına onlarca kurumun katıldığı Koronavirüs ile Mücadele Eşgüdüm Toplantısı´na DİSK çağırılmamıştır. Oysa DİSK yasal olarak çalışma hayatı sorunları konusunda muhatap alınması gereken üç işçi konfederasyonundan biridir. DİSK´in önerileri işverenlerin, hükümetin hoşuna gitmemiş olabilir. Devleti yönetenler ve işverenler DİSK´in bağımsız çizgisinden rahatsız da olabilir. Ancak toplum sağlığını ilgilendiren böylesi ciddi bir konuda bile müzakereden kaçmak kabul edilebilir bir tutum değildir. DİSK´in gücü DİSK´e güvenen, DİSK´in sözüne kulak veren, DİSK´in yapacağı çağrılara yanıt veren örgütlü veya örgütsüz milyonlara işçiden gelmektedir. Bu mekanizmalara çağırılsın veya çağırılmasın DİSK, halk sağlığını ve işçi sınıfının haklarını korumak için mücadeleye devam edecektir.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00