Diyabet ameliyatla kontrol altına alınabiliyor

Son yıllarda diyabetin hızla yükseldiğini ve İnsan sağlığını etkileyen en önemli hastalıkların başında Tip 2 diyabetin geldiğini ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Metin Pişkinpaşa, diyabet cerrahisi yöntemiyle, diyabet kontrolün

9.12.2017 07:43:01 0
Diyabet ameliyatla kontrol altına alınabiliyor

Tip 2 Diyabete obezite, hipertansiyon, kolesterol metabolizması bozukluğu, ciddi organ hastalıkları, iş kaybı, maddi kayıplar, kalp-damar hastalıklarının da eşlik ettiğine dikkat çeken Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Metin Pişkinpaşa, diyabetin hastayı hem fiziksel hem de psikolojik yönden etkilediğini kaydetti. Vücudun insülin direncinden dolayı hastanın açlığı kaybolmadığından daha fazla gıda alındığını, obezite olunca da insülin direncinin arttığını ve bunun kısır döngüye dönüştüğünü söyleyen Pişkinpaşa, metabolik cerrahinin insülin direncine neden olan hormonları devre dışı bırakıp, insülin duyarlılığını arttıran hormon seviyelerini yükseltme prensibine dayandığını sözlerine ekledi.

“Operasyon sonrası tedaviye ihtiyaç kalmıyor”
Cerrahi operasyon sonrası hastaların tamamına yakınının hiçbir takviyeye ihtiyaç duymaksızın hayatlarına devam edebildiğini aktaran Pişkinpaşa, “Transit Bipartisyon dediğimiz cerrahi yaklaşım, bu prensipleri oluşturmaktadır. Tüp mide ameliyatına ilaveten ince bağırsağın son bölümünün mide altı kısmına ikinci bir mide çıkışı oluşturulması sağlanmış olunmaktadır. Metabolik Cerrahi ile hem mekanik kısıtlama hem de fonksiyonel kısıtlama – metabolik dolgunluk meydana getirilmiştir. Diyabet hastalarında demir ve vitamin eksiklikleri vardır. Operasyondan sonra hastaların yaklaşık yüzde 95´i hiçbir takviyeye ihtiyaç duymaksızın, hayatlarına devam etmektedirler. 10 yıllık yayınlarda ve ön raporlarda ameliyat sonrası hastaların yüzde 86´sında kan şeker değerlerinin ilaçsız kontrol altında olduğunu, yüzde 74´ünde fazla kilolarını verdiklerini göstermektedir” dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23