´Doğadaki değişim, besin değerini düşürüyor´

İskenderun Çevre Koruma Derneği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi işbirliğiyle kentte ´Sanayinin kirliliği ve termik santrallerin insan sağlığına etkileri´ konulu panel düzenlendi.

12.06.2017 11:31:47 0
´Doğadaki değişim, besin değerini düşürüyor´

Akın Bodur/İskenderun

HATSU İskenderun binasında düzenlenen panelde ´Beslenme ve ekoloji´ üzerine konuşan İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Şükran Çakır Arıca da, 'Doğadaki değişimler besin değerlerimizi düşürüyor ve sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Yediğimiz besinler fiziksel, kimyasal ve biyolojik etmenlerin etkisiyle kirlenerek güvenilirliğini kaybetmektedir. Bir insanın temel amacı sosyal ve ekonomik faaliyetleri aksatmadan uzun süre sağlıklı ve anlamlı yaşamaktır” değerlendirmesini yaptı.
HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, belediyenin çevre konusunda yaptığı çalışmaları anlattı. İskenderun Körfezinde, gemilerden atık toplam çalışmalarının sürdüğünü ve yakında atık almaya başlayacaklarını belirten Dolğun, rutin çalışmaların yanı sıra demiz kaplumbağaların yumurtlama alanlarına işaretleme yaptıklarını da kaydetti. Çevre bilincini ve sorunlarını toplumun geniş kesimlerine anlatmak istediklerini ifade eden Dolğun, çevre konusunun insan sağlığını yakından ilgilendirdiğini anımsatarak, 'Yaşanacak bir çevreyi gelecek nesillere taşımak başlıca görevimiz olmalıdır' dedi.

´Kirliliğinin en büyük nedenlerinden biri termik santraller´
Temiz bir çevrede yaşamanın insanların anayasal hakkı olduğunu ifade eden İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara da, 'Hava kirliliğini yaratan etkenlerin ortadan kaldırılması devletin temel ödevlerinden biridir. Astım bronşit damar ve akciğer rahatsızlığı gibi birçok hastalığa davetiye çıkartan hava kirliliğinin en büyük nedenlerinden biri termik santrallerdir. Dünya Sağlık Örgütü´nün de dikkat çektiği Sağlık Etki Değerlendirme Yönetmeliğinin çıkarılması konusunda Doğu Akdeniz Çevre örgütleri tüm sağlık örgütleri ve STK´larla işbirliği yapacağız. Rüzgâr ve güneşten yararlanalım ve eko sistemin yok olmasına izin vermeyelim' dedi.
Etkinliğe katılanlar İskenderun Balıkçı Barınağı temizlik etkinliği ve Körfez´de yapılan tekne tuturu dna da katıldı.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04