Doğadaki otlarla yemek yaptılar

EXPO 2021 Hatay Genel Sekreterliği Akademi Direktörlüğü, Botanik Akademisi etkinliğini, ´yenebilir otlar´la gerçekleştirdi.

GÜNCEL 8.12.2021 16:32:55 0
Doğadaki otlarla yemek yaptılar

Antakya/SES

Ülkenin her yerinde doğada kendiliğinden yetişerek sofralardaki yerini alan çeşitli otlar ile ilgili farkındalık etkinliği yapıldı. Etkinlik kapsamında Expo seralarında buluşan gönüllüler, yenebilir doğal otları topladı. Herhangi bir tarım ilacına maruz kalmaksızın doğada kendiliğinden yetişen bu otların tüketilmesinin insan sağlığına olumlu etkileri olduğunu ifade eden diyetisyen Lale Nesil, “Zirai ilaç kullanımı olmadan yetişen bu bitkilerin kullanımı günümüzde unutulmuştur. Biz bugün burada bu geleneği geçmişten bugüne taşımak için bulunuyoruz. Bugün Expo seralarında buluşup bilimsel bir sohbetin ardından çevreden otlarımızı topladık. Bu sayede otları tanıma fırsatımız oldu' değerlendirmesini yaptı.
EXPO 2021 Hatay Peyzaj ve Bahçe İşleri Direktörü Biyolog Dr. Samim Kayıkçı da, “Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel bilgiyi gençlere öğretmek ve bu bilgiyi unutturmamak için çaba harcıyoruz. Bu otlar gelecekte alternatif tarım ürünleri olarak da öne çıkacak. Expo´nun alt teması ‘sağlıklı yaşam için sağlıklı gıda´dır. Bu etkinlik de bu amaca hizmet etmektedir' açıklamasını yaptı.
Çobandeğneği, yabani hardal, misliken, sarı çiçek, deve tabanı, ekşilik, ebegümeci, Arap könceği gibi otlara hem sofrasında yer veren ve bu otları satarak gelir elde eden Ayşe Hocaoğlu, atalarından öğrendiği lezzetli otları gözleme, kavurma gibi tatlara dönüşebilen otlar olarak tanımladı.
Öte yandan, EXPO 2021 Hatay´ın tanıtımı kapsamında şarkıcı Nihat Mugil, konser verdi. Mugil, Antakya HATMEK´te yapılan konserde, şarkılarını EXPO´21 Hatay için söyledi. Ayrıca, EXPO tanıtımı kapsamında yerel sanatçılar Yusuf Musli ve Grup Agel´i İskenderun halkla buluştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19