DOĞAKA desteği, sağlık hizmetine

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 2017 Yılı Teknik Destek Programı Mart-Nisan dönemine ilişkin değerlendirme sonucunda; Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin, ´Hatay İli Yalın Hastane Uygulama ve Sistemleri Eğitimi´ ba?

12.06.2017 11:40:57 0
DOĞAKA desteği, sağlık hizmetine

Destek almaya hak kazanan proje, Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sebahattin Yılmaz ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Yıldız tarafından birlikte imzalandı. Sağlık Bakanlığının 2013-2017 Strateji Planında ´Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarında, dijital hastane kavramı oluşturmak ve yaygınlaştırmak´ bulunduğu belirtilen açıklamaya göre, dijital hastane sistemleri, yalın hastane sistemlerinin alt sistemleri olmasından dolayı bakanlığın stratejileri doğrultusunda geliştirildi. Proje ile 01.01.2017 tarihi itibari ile Antakya Devlet Hastanesi ve Antakya Kadın Doğum Ve Çocuk Hastanesi aynı bina içerisinde birleştirildiği, bu süreçte başlı başına çok karmaşık olan sağlık süreçleri daha da uzayan ve zaman kaybına neden olan olası riskler oluşturduğu, yönetim kademesi birleşerek tek çatı altında hizmet veren Hatay Devlet Hastanesinin, kontrolü ve ihtiyacı daha çabuk tespit edilmesinin sağlanması, verilen sağlık hizmetlerinin her açıdan daha iyi bir noktaya taşınması ve kalitenin arttırılması hedefleniyor.

Hatay Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan ayzılı açıklamada şunlara yer verildi: 'Yalın hastane düşüncesinin de temel amacının, süreçlerdeki israfları hataları, aşırı tüketimi, stokları, beklemeleri, gereksiz işleri, gereksiz hareketleri, gereksiz taşımaları yok ederek sağlık hizmetinin hastaya ulaşana kadar geçirdiği toplam süreyi kısaltmaktır. Sürenin kısalması ile hasta memnuniyeti ve kalitenin artması, beklemeler ve stokların azalması, sonuç olarak maliyetlerin düşmesi hasta memnuniyeti artması ve daha kolay yönetilebilir bir sağlık sisteminin kurgulanmış olması, böylelikle kurumun gelişimi sağlam temeller üzerine oturacaktır. Projede ki hedeflenen temel amaç, kurumda yalın hastane mantığını oluşturmak ve yerleştirmek, gelişimini ve sürekliliği sağlayarak doğru planlama ile yeni bir kurum kültürü modelinin oluşmasına katkı sağlamaktır. Hatay Devlet Hastanesi çalışanlarından oluşturulacak 30 kişilik ekibe; İlgili eğitimci tarafından ilk iki gün 16 saat teorik eğitim verilecektir. Akabinde üç gün 24 saat uygulamalı eğitim verilerek proje tamamlanacaktır. Eğitim alan Hatay Devlet Hastanesi birim sorumluları ile İlçelerde de aynı eğitimler verilerek uygulamaya konulacak.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23