“Doğru program ve adımlarla hizmet üretiyoruz”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HATSU´nun borçlu doğduğunu, buna rağmen doğru program ve adımlarla hizmet ürettiğini belirtti.

GÜNCEL 24.10.2019 09:55:58 0
“Doğru program ve adımlarla hizmet üretiyoruz”

Antakya/SES

 Savaş, “Su fiyatlarında görünürde 26. sıradayız. Ama gerçekte 28. sıradayız. Çünkü iki tane il su satışını kademeli yapmış ve bizden daha pahalıya satıyor” dedi.
Başkan Savaş´ın bir yayın kuruluşunda gündemi değerlendirdi, çalışmaları hakkında bilgi verdi. HATSU yatırımlarınıda ele aldığı programda Başkan Savaş, sağlıklı ve programlı bir yatırım çalışması sürdürdüklerini kaydetti. Geçen yıl son 77 yılın en yağışlı yılı yaşadıklarına dikkat çeken Başkan Savaş, buna rağmen taşkın ya da herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını, çalışmaları sağlam yaptıklarını vurguladı.
Uzun Çarşı´nın sit alanında kalmasından dolayı o bölgede çalışma yapamadıklarını hatırlatan Başkan Savaş, “Oradaki esnafımız mazgalların üstünü, önünü açık ve temiz tutmalı. Bu şekilde oluşabilecek bir sıkıntının önüne yüzde 70-80 geçmiş oluruz” ifadesini kullandı.
Samandağ, Reyhanlı ve Kırıkhan´ın içme suyu şebekesi ve Yayladağı´nın kanalizasyon şebekesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü aktaran Başkan Savaş, “Önümüzdeki yıl da Arsuz´un altyapı çalışmasına başlayacağız. Belen´de yüzde 85´ini tamamladığımız çalışmayı tamamlayacağız. Yani il genelindeki altyapı çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.
Hatay´a 9 atıksu arıtma tesisi kazandırdıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Amik Ovası en büyük ve bereketli ovalardan bir tanesi. Bu ovaya akan bütün atık sular kış hariç sulama suyu olarak kullanılmış. Yediğimiz bütün mısırda, kavunda, karpuzda, patateste, havuçta ve örtündüğümüz pamukta insan atıkları mevcuttu. Şimdi geldiğimiz noktada Reyhanlı, Kırıkhan, Antakya(Serinyol), dünyanın 5. Büyük tesisi Küçükdalyan´ı yaptık. Hassa´yı da bitirmek üzereyiz. Ovaya akan atık suları arıtıyoruz artık.”
Defne ilçesi Turunçlu Mahallesi´ndeki arıtma tesisiyle ilgili bilgi veren Başkan Savaş, tesiste yaşanan sorunun tesisin kendi hacminden fazla atıksu almasından kaynaklı olduğunu söyledi. Savaş, şunları kaydetti: “Bu durumu yeni tesis yaparak yok edeceğiz. Yapılacak ileri teknolojik tesis ile çıkan su yüzde 99,99 oranda arıtılmış temiz su olacak. Bu temiz suyu sulamada da kullanalım istiyoruz. Turunçlu´ya 3 metrelik bir set yapmak istiyoruz ve yazın insanların gezdiği noktalar olsun istiyoruz.”
Bilim insanı olarak Defne´deki sorunu bilimsel adımlarla çözeceklerinin altını çizen Başkan Savaş, 9 tane arıtma tesisi yapan kurum olarak bunu da yapacaklarına inandıklarını ifade ederek, “Samimiyetle çalıştığımızı bilsinler, arıtma tesisini efektif olduğunu bilimsel olarak araştırarak yapacağız. İnsanlarımızın talepleri bizim için önemli. Defne halkı bizim sözümüze, sadakatimize güvensin ve sabretsin. Biz hizmet için geldik” diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00