Doğu Akdeniz belediyeleri buluştu

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği, Akdeniz Bölgesinin belediye başkanlarını bir araya getirdi.

GÜNCEL 24.02.2020 11:30:36 0
Doğu Akdeniz belediyeleri buluştu

İskenderun/SES

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Yılın En´leri ödül gecesinde Adana, Mersin ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlarının yanı sıra Kahramanmaraş Türkoğlu ile Osmaniye Düziçi Atalan Belediye Başkanlarını Arsuz´da buluşturdu.
İdlib şehitleri dolayısıyla konser ve eğlence bölümü iptal edilen ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı´nın okunduğu gecede açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Hasan Arslan, bölgenin denizi, doğası ve tarihi dokusuyla çekim merkezine dönüşeceğini vurguladı. Bölgenin turizm mastır planının yapılması çağrısında da bulunan Arslan, bölgenin Samandağ-Arsuz yolu, HADO ve EXPO yatırımlarının da değer katacağını kaydetti.

Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir ile Osmaniye milletvekili Saha Ünlü, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Büşükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar´ın da katıldığı gecede
ödülü Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven´den alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, barışın kenti olarak adlandırdığı Hatay´da bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de Hatay´ın değerlerinin ortak paydayı oluşturduğunu ve komşu belediyeler olarak da ortak hareket ettiklerini ifade etti. Seçer, “Gaflet ve delalet içerisinde değiliz, her şeyin farkındayız. Güçlü siyasetçileriz” diye konuştu.

Sümbültepe´den yeni çalışma
Madenli Yat Limanı, Arsuz-Samandağ yolunun açılması ile meclis binası ile adalı konağının kamuya yeniden kazandırılması dolayısıyla Hatay Valisi Rahmi Doğan´a verilen Yılın En´leri ödülü sanat dalında ise Selin Sümbültepe´ye verildi. Ödülünü Prof. Dr. Nazan Savaş´ın sunduğu sanatçı Selin Sümbültepe, 2020 yılının kendisi için çok özel bir yıl olacağını belirtti. Sümbültepe, “2020 yılında kendi topraklarımdan çıkan melodiler ve ezgilerden oluşan yeni çalışmalar hazırıyoruz” dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00