Doğu-batı müziğini sentezleyen sanatçı; Cem Karaca

Her hafta çarşama günü söyleşi, perşembe günleri de sinema günleri düzenleyen Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneği ile Evimiz İskenderun Süpürge Derneği, 15 günde bir pazartesi günleri müzik dinletisi etkinliğini sürdürüyor.

İSKENDERUN 30.01.2018 17:57:58 0
Doğu-batı müziğini sentezleyen sanatçı; Cem Karaca

Akın Bodur/İskenderun

İSTE öğretim görevlisi Menderes Şereflişan yönetiminde gerçekleştirilen müzik dinletisi, pazartesi günleriakşam yapılıyor. Şereflişan, etkinliğe yönelik yaptığı değerlendirmede, 'Belirli bir sanatçı konsepti olacak. O gün kimin müzikleri yapılacaksa hayatına, kişiliğine ve üslubuna ilişkin muhabbet de ediliyor' görüşünü kaydetti. Münir Fikret Kızılok´la başlayan etkinlik, önceki gün Cem Karaca ile sürdü.

Doğu-batı müziğini sentezledi
Etkinliği, İSTE öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri ile faklı meslek gruplarından kişiler de izledi.
Cem karaca´nın askerlik sonrası müzik hayatının değiştiğini ve arkadaşlarının çaldığı bağlama ile Anadolu müzik kalıplarına başladığını ifade eden Şereflişan, Karaca´nın eserlerini gitarıyla da seslendirdi.
birçok grupla birlikte çalışma yapan, kendi grubunu kuran ve eserleriyle bir döneme damgasını vuran Cem Karaca´nın, oğlu için yaptığı çalışmalarda doğu-batı müziğinin sentezini yaptığını da belirten Şereflişan, 'Islak ıslak; Tamirci çırağı; Resimdeki gözyaşları; Mavi liman ve Giden' gibi birçok parçasını sesi ve gitarıyla seslendirdi.

19 albüm, 110 şarkısı var
Karaca´nın, müzik çalışmalarında sıkıntıya girince para kazanmak ve müzik çalışmalarını sürdürmek için çalışmak üzere gittiği Almanya´da gurbetçi Türk vatandalarının yaşadığı sorunları ve yaşamını da eserleri ve çıkardığı albümle dile getirdiğini anlatan Menderes Şereflişan, sanatçının bir dönem Türkiye´de ´yasaklı´ olduğunu anımsattı.
Dönemin başbakanı Turgut Özal´ın yurt dışında bulunanlar için çıkardığı af kapsamında Türkiye´ye dönen sanatçı Cem Karaca´nın bazı çevrelerce ´dönek´ diye tanımlandığını da ifade etti. Almanya´da yaşadığı sürece yaptığı bazı eserlerini Türkiye´ye dönünce seslendiren ve dönüşü sonrası birçok eser de yapan Karaca´nın bu şarkıları arasında 'Oh be' de bulunuyor.

Protez müziğin temsilcisi
Protez müzik çalışması yapan sanatçı Cem Karaca, sanatçı Neşet Ertaş´ın ´Kendim ettim, kendim buldum´ şarkısıyla da bütünleşen bir sanatçı olarak biliniyor. 4 kez evlilik yapan ve 19 albüm çıkaran sanatçı Cem Karaca´nın bilinen 110 şarkısı bulunuyor. Karaca, sanatının en popüler dönemini kurduğu ve birlikte çalıştığı ve arasında Moğollar´ın da bulunduğu gruplarda yaşadı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22