Doğu kiliseleri, Noel´i kutladı

İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi cemaati de, Noel Bayramını önceki akşam düzenlenen ayinle kutladı.

7.01.2017 11:57:31 0
Doğu kiliseleri, Noel´i kutladı

Doğu kiliselerine tabi Ermeniler, Hz. İsa´nın vaftiz edilmesini Noel olarak kutlamayı sürdürdü. Batı kiliseleri Noel´i 25 Aralık´ta İsa´nın doğumu olarak kutlarken, Doğu kiliselerine tabi Ermeniler ile Ermeni kökenli vatandaşlar, Hz. İsa´nın hristiyanlığın simgesi olan vaftiz edilmesi nedeniyle Noel Bayramı ve vaftiz törenini Noel olarak kutluyor. 

İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi cemaati de, Noel Bayramını önceki akşam düzenlenen ayinle kutladı. 

Terör, ayinde kınandı

İskenderun´da yaşayan Ermeni kökenli vatandaşlar, Noel ayininde, İzmir´de önceki gün düzenlenen terörist saldırı ile ülkemizde yaşanan diğer terör saldırılarını da kınadı. İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi´nde düzenlenen ayine katılanlar barış için dua etti ve mum yaktı.

Ayini yöneten kilise papazı Avedis Tabaşyan, Ermenice yapılan törende, Türkçe vaaz verdi. Ayinde yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik mesajı veren, terörü kınayan papaz Tabaşyan, insanın içinde sevgi ve umudun olması gerektiğini ifade etti. Papaz Tabaşyan, 'Aslında insanların içinde umut var. Zaten umut yoksa, üç günlük ömrü vardır, insanın. Umutsuz yaşaması da mucizedir. Bizler yaşama sanatını beceremiyoruz. Hayatta yapabileceğimiz ve yapamayacağımız şeyler var. Sahip olduklarımız ve olamadıklarımız da. Yaşama sanatı bunlar üzerine kurulmalı. Bunun için de herkes elinden geleni yapmalı. Oysa biz, saphip olduğumuz şeylerin farkına varamıyor, onları yok ediyoruz. Mesela sevgiyi' dedi. 

´Alçakgönüllülüğü kaybettik´

İnsanların, tanrının yasakladığı şeyleri yaptığımızı ve dünyasal şeylerin zenginliği getirmediğini belirten Tabaşyan,  'İnsanoğlu aç gözlülüğü, kini, nefreti, birbirini katletmeyi ve birçok kötü şeyi sürdürüyor. Terörle, birbirini öldürerek insanları kötü halde bırakıyor. Nedir paylaşamadığımız? Canımız olmazsa, o dünya zenginliğinin önemi var mı? Yok. Bizim işimiz Allah´ın yarattığı insanlarla. Bugün bizim en çok kaybettiğimiz şey, alçakgönüllülüğümüz. Alçakgönüllülük, kibir ve grurur karşılığıdır. Herkes alçakgönüllü olmalı. Olursanız, hayatın anahtarını almış olursunuz. Yüreğiniz rahatsa, hesap vereceğiniz bir şey yok demektir. İnsanın yüreği temiz olmalı. Yürek temizse, bu yüzümüz ve yaptığımız işlerden belli olur. Bugün savaşlar çoğaldı, çünkü alçakgönüllülüğümüz yok. Oysa tanrı tüm insanlara barışı gönderdi. Barış eken, barış biçer ve bu evimizden başlamalı' diye konuştu. 

Kısadur: Doğum ve vaftizi kutluyoruz

İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Garbis Kısadır da, batı kiliselerinden farklı olarak doğu kiliselerinin noel´i, Hz. İsa´nın vaftiz olmasıyla kutladığını anımsattı. Kısadur, 'İsa peygamberimizin doğum ve vaftiz başramını kutladığımız bu gün, memletimize huzur, dünyaya barış diliyoruz. İzmir´de yaşanan terör saldırısında yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine sabır, yaralananlara da şifa dilediklerini söyledi. 

Kilisenin ışıklarla süslendiği ayin sonrası katılanlara kokteyl de verildi. 


Anahtar Kelimeler: Doğu kiliseleri Noel kutladı

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00