Doğu kiliseleri Paskalya´yı kutladı

Hristiyanlar, en büyük iki dini bayramı arasında yer alan Paskalya Bayramı´nı (Yeniden Doğuş Bayramı) kutlamaya başladı.

GÜNCEL 2.04.2018 10:00:49 0
Doğu kiliseleri Paskalya´yı kutladı

Akın Bodur/İskenderun

Doğu kiliselerinin katolik ve ortodoks cemaatı Paskalya Bayramını önceki akşam ve dün kutlarken, diğer kiliseler ise bu hafta sonu kutlayacak. Paskalya Bayramı kutlaması, kiliseler arasında her yıl bir hafta olmak üzere üç haftaya kadar farklılık oluyor ve daha sonra kutlama günü eşitleniyor. Paskalya Bayramına katılanlar, bayramın simgesi olan yumurtaları tokuşturdu.

Diğer kiliseler hafta sonu kutlayacak
Paskalya, İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi ve Katolik Kilisesi önceki gün, Anadodolu Episkoposluğunun bulunduğu İskenderun Katedralinde da dün düzenlenen ayinle kutlandı. Paskalya´ya katılanlar, barış için dua edip, mumları yaktı.

Mumlar ve dualar, barış için
İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesinde Ermenice yapılan Paskalya ayinini yöneten papaz Avedis Tabeşyan, Türkçe yaptığı vaaz sonrası, kilise avlusunda cematıyla renklere boyanmış yumurtaları tokuşturdu ve barış, huzur için dua etti.
İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Garbis Kısadur, 'Paskalya´yı doğu kiliselerinin katolik ve ortodoksları (Rusya-Mısır arasındaki kiliseler) kutluyor. Diğer kiliseler haftaya kutlayacak. Paskalya, Mesih İsa´nın (Hz. İsa) yeniden doğuşunun, yeniden dirilişinin bayramıdır. Paskalya´nın ülkemize, bölgeye ve dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni ediyoruz' dedi.
Ermeniler dün de Samandağ´ın Vakıflı mahallesindeki Meryem Ana Kilisesinde Paskalya Bayramı ve Surp Zadik Yortusunu ayinle kutladı. Bayram kutlamasına, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilsi de katıldı. Hatay´daki Rum ortodokslar, Doğu kiliselerine bağlı olmasına karşın, Paskalya´yı İstanbul´daki Fener Rum Patrikhanesi ile aynı dönemde, hafta son kutlayacak.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23