Dolmuşçularla yeni güzergah toplantısı

Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun´daki dolmuş esnafı ile bir araya gelerek taşıma sorunu ve güzergahlar konusunda bilgi verdi; yeni getirilecek olan sistem hakkında açıklamada bulundu.

11.12.2017 12:15:15 0
Dolmuşçularla yeni güzergah toplantısı

 Savaş dolmuşçulara, 'Sizler bizim çözüm ortağımızsınız. Sıkıntı ve sorunları birlikte çözeceğiz. Çünkü sizde bizde İskenderun halkına hizmet etmek için çalışıyoruz' diye seslendi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından önümüzdeki yaz hizmete girmesi planlanan ´Mavi Otobüs´ uygulamasında esnafın sıkıntılarını dinlemek ve ortak çözüm yolları aramak amacıyla İskenderun Hizmet binasında şoförler ve kooperatif yetkilileriyle buluşan HBB Başkanı Savaş, şehirde çakışan güzergahların ve kooperatiflerin birleştirilerek havuz sistemine geçileceğini, mevcut koltuk sayısının korunacağını,talep olması halinde ihaleye çıkarak koltuk sayısının arttırılacağını ifade ederek bu sayede hem vatandaşın hem de esnafın haklarının korunacağını belirtti. Savaş, 'Bizden önce yapılan uygulamalarda yanlışlıklar olmuş ve esnafımız arasında sıkıntılar yaşanmıştır,Bizim sistemimizde esnafımızın gelir dağılımı adil bir şekilde olacaktır.Ranta asla izin vermeyeceğim, sizin menfaatlerinizi koruyacağım ve nafakanızı kimseye yedirmeyeceğim.Hakça ve adilce değişim ve gelişimi tamamlayarak ortak kaygıları ortadan kaldıracağız' dedi.
Düzenlemelerin diyalog ve istişare yoluyla belirleneceğini ifade eden Savaş, HBB´den yapılan yazılı açıklamaya göre, şunları söyledi: 'Bizim diktatörlük hevesimiz yok. Sizleri ve vatandaşı dinleyeceğiz. Bizim getirdiğimiz sistemde eksiklik olursa değiştirilmeyecek diye bir kural yoktur. Haklı olduğunuz yerde sizinle adım atacağız. Herkesin mutlu olacağı bir sistemi hayata geçireceğiz. Bu sayede araç enflasyonu ortadan kalkacak, güzergah sıkıntısı giderilecek ve kavga olmayacak. Giderleriniz azalacak karşın gelirleriniz artacak. Getireceğimiz kriterlere uygun araçlarla kalite artacak ve toplu taşıma araçları cazip hale gelecek. Az araçla daha çok kazanma imkanı doğacak. Pasta dilimlerini eşit şekilde paylaştırarak dağılımını yapacağız. İsteğim, bu işi çabuk,hızlı ve sorunsuz çözüme kavuşturarak İskenderun halkına hak ettiği hizmeti vermek için ortak çalışmamızdır.'


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00