“Doluluktan memnunuz”

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli, lisans programlarında kontenjanların yüzde 98 doluluk oranına ulaştığını bildirdi.

EĞITIM 15.08.2017 10:55:37 0
“Doluluktan memnunuz”

 Dereli, “Türkiye genelinde sıkıntı yaşayan Su Ürünleri Mühendisliği, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ile Turizm İşletmeciliği´nin 2. öğretim programı dışındaki lisans programlarımızda doluluk oranımız ortalama olarak yüzde 98´e ulaştı” dedi.

Üniversite adaylarının beklediği 2017 ÖSYM sonuçlarının açıklanmasının ardından İSTE olarak yeni öğrencileri ‘heyecanla´ beklediklerini ifade eden Rektör Türkay Dereli, yerleştirme sonuçlarını değerlendirdi. Yerleştirme sonuçlarının İSTE açısından memnuniyet oluşturduğunu kaydeden Rektör Dereli, “Teknoversite vizyonumuzla, tüm imkânlarımızı seferber ederek öğrencilerimizi hayata ve iş dünyasına en güzel şekilde hazırlamaya ve mezun etmeye çalışacağız. Yapmış olduğumuz çalışmaların öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından takdir edilmiş olmasını görmek bizi ziyadesiyle memnun ediyor” ifadesini belirtti.

İyi bir tanıtım ve tercih dönemi geçirdiklerini, tablet armağanı ve sunulacak burs olanaklarının da çekimi arttırdığını ifade eden Rektör Dereli, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Programlarımızın tavan ve taban puanları hissedilir şekilde yükseldi. Konjonktürel olarak Türkiye genelinde sıkıntı yaşayan Su Ürünleri Mühendisliği, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ile Turizm İşletmeciliği´nin 2. öğretim programı dışındaki lisans programlarımızda doluluk oranımız ortalama olarak yüzde 98´e ulaştı. Çok az sayıdaki boş kontenjanların da ek yerleştirmelerle dolmasını bekliyoruz.”

Önlisans boşluğuna ‘çözüm´ bekleniyor
Bu yıl, meslek liselerinden ön lisans programlarına sınavsız geçişlerin kaldırılması nedeniyle tüm üniversitelerin önlisans programlarında tercih edilme oranlarının düştüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Türkay Dereli, bu süreçten doğal olarak İSTE´nin de etkilendiğini, ancak yükseköğretim ekosistemi içerisinde bu soruna kalıcı ve ivedi bir çözüm getirileceğine inandığını söyledi.

 


Anahtar Kelimeler: Doluluktan memnunuz

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00