Dönenler için Hatay’da 32 ‘başvuru merkezi’

Hatay Valiliği, ‘afet bölgesine geliş-dönüş’ için 3'ü mobil 32 tahliye başvuru ve bilgilendirme merkezi oluşturulduğunu duyurdu.

HATAY 11.05.2023 10:54:00 0
Dönenler için Hatay’da 32 ‘başvuru merkezi’

6 Şubat depreminden sonra başka illere göçeden depremzedelerin dönüş işlemleri ve yol masrafı ödemeleriyle ilgili AFAD tarafından yapılan düzenlemeye Arsuz Kaymakamlığı da başvuru merkezi ile destek verdi.

Geri dönüş yapan depremzedeler, ‘dönüş işlemleri ve yol masraf ödemeleri’ için Arsuz İlçe Sağlık Müdürlüğü binasında kurulan merkeze başvuru yapılabilecek.

İskenderun, Defne, Erzin ve Hassa'da 2'ser olmak üzere tüm ilçelerde başvuru merkezi oluşturuldu. Ayrıca Hatay Valiliği, İl Afad Müdürlüğü, Vali Ürgen parkı, Eski tahliye noktası, Hatay Stadyumu, Hatay Havalimanı, Topboğazı, Ovakent ile Hatay Otogarı'nda da oluşturulan merkezler hizmet veriyor.

Afet bölgesinden kendi araçları ile dönüş yapmak isteyenler, müracaat noktalarından tekrar yol masraf belgesi için başvurabilecekler. Dönüş yaptıkları ildeki müracaat noktalarına geldiklerini bildirerek masraflarını alabilecekler. Yol masraf ödemeleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacak.

Otobüs, minibüs, havayolu ve demiryolu ile gelmek ve dönmek isteyenler için de başvuru noktalarına başvuru yapılması isteniyor.

Konuya ilişkin Hatay Valiliği'nden yapılan duyuru şöyle: “Hatay ilimiz genelinde 29 nokta ve 3 Mobil olmak üzere toplam 32 Tahliye Başvuru ve Bilgilendirme Merkezi kurulmuştur. Şehir dışından ilimize gelecek vatandaşlarımız yol masraf belgesi ödemelerine ilişkin işlemlerini ekli listede ilan edilen Tahliye Başvuru ve Bilgilendirme noktalarında ve ayrıca 3 mobil araçta (gezici) gerçekleştirebilecektir.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19