´Döner´e coğrafi işaretleme çabası

DOĞAKA ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası arasında 'İskenderun dönerinin coğrafi işaretler' tescilinin alınması ve çalışmalar yapılması ile ilgili protokol imzalandı.

GÜNCEL 23.09.2018 11:53:20 0
´Döner´e coğrafi işaretleme çabası

Nesrin Geyik/İskenderun

Protokol, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve İTSO Başkanı Levent Yılmaz tarafından imzalandı.Pprotokolde İskenderun´a has olan ve Türkiye genelinde tanınan ´İskenderun döneri´nin Coğrafi İşaret Tescilinin alınması için girişimler yapılması öngörülüyor.
Protokole ilişkin değerlendirmede bulunan DOĞAKA Genel SekreteriYıldız, coğrafi işaretlerin önemli olduğunu ifade ederek, imzalanan protokolle İskenderun dönerinin coğrafi işaret tescilinin alınmasının, bölgenin ekonomik ve kültürel yönden gelişmesine katkı sunacağını düşündüğünü ifade etti. İTSO Başkanı Yılmaz ise şu açıklamada bulundu: 'Ülkemizin refah düzeyinin artması ve güçlü bir ekonomik yapıya sahip olması için bölgesel kalkınmanın sağlanması ile ilerleyebileceğimizi düşünüyoruz. Bölgemize has olan ürünlerin tanıtım ve koordine edilmesi bölgemizin gelişimi ve markaların oluşması açısından da büyük önem taşımaktadır. Coğrafi işaretlerin amacı, ürünün kalitesinin korunması ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamasının yanı sıra söz konuşu işaretlemenin anonim oluşu ve bireylerden bağımsız bir şekilde kurallara bağlı kalınarak imalat yapan tüm üreticilerin haklarının korunması açısından da önemli bir uygulamadır.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2399,41% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24