“Dönüşüm devam edecek”

İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya, 6 mahallede yaklaşık 78 hektarlık alanın yeniden riskli alan ilan edilmesiyle kentsel dönüşümün kaldığı yerden daha güçlü bir şekilde devam edeceği anlamına geleceğini belirtt

22.12.2017 09:19:33 0
“Dönüşüm devam edecek”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın ´riskli alan´ ilan edilmesi önerisi üzerine Bakanlar Kurulu tarafından, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamına alınarak ´riskli alan´ ilan edilmesi üzerine yaptığı değerlendirmede Ahmet Çetinkaya, “2017/10907 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile İlçemizde bazı mahalleler riskli alan ilan edilmiştir. Bu kentsel dönüşümün kaldığı yerden daha güçlü bir şekilde devam edeceği anlamındadır” dedi.

Kentsel dönüşümün ‘rantsal dönüşüm´ olarak algılatılmak istendiğini de kaydeden Çetinkaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: “bir çağrımız da kentsel dönüşümü halka rantsal dönüşüm olarak empoze etmeye çalışan kesimedir. Bu kişileri de ellerindeki tüm bilgi, belge ile bekliyoruz. Bildiğiniz herşeyi ortaya dökmenizi tavsiye ediyoruz. Halka fısıldadığınız dedikoduları cesaretiniz varsa yüzümüze karşı da söyleyin.”

Hatırlanacağı gibi daha önce alınan ancak İskenderun Kentsel Dönüşüm Derneği, iki mahallenin dayanışma derneği, bir muhtar ve 6 yurttaşın açtığı dava üzerine Danıştay 02 Ekim 2017 tarihinde ´iptal´ kararı vermiş, bakanlar kurulu yeni kararname ile aynı alanı yeniden afet kapsamına almıştı. Buna göre İskenderun´da Numune, Esentepe, Pınarbaşı, Modernevler, Meydan ve Cumhuriyet mahallelerinde yaklaşık 78 hektarı, yeniden afet riski altındaki alana kapsamına yeniden alınmış oldu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57