Dört ilçede ´güvenlik bölgesi´

Hatay Valiliği tarafından Hassa, Kırıkhan, Reyhanlı ve Antakya´da 8 ayrı bölge, 15 gün süreyle ´geçici güvenlik bölgesi´ ilan edildi. Söz konusu yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların haricinde bölgeye her türlü araç ve insan gi

HATAY 24.01.2018 17:32:23 0
Dört ilçede ´güvenlik bölgesi´

 

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Ülkemizin uluslararası hak ve yükümlülükleri ile meşru müdafaa hakkı kapsamında, Suriye´nin kuzeyinde bulunan ve ülkemizin milli güvenliğine tehdit oluşturan başta PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ olmak üzere terör örgütlerini ve teröristleri etkisiz hale getirmek üzere, 20 Ocak 2018 günü Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hudutlarımızda ve bölgede ´Zeytin Dalı Harekâtı´ başlatılmıştır. Milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, Zeytindalı Harekatına karşı olası terörist eylemlerden doğabilecek zararlardan vatandaşlarımızı korumak ve terörist faaliyetlere karşı gerçekleştirilebilecek önleme harekatının selameti açısından 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanununun 32/A maddesi gereğince, Hatay ili mülki hudutları içerisinde bulunan Sakız (Koruhöyük çıkışı), Akbaba (Sugediği Köyü arazi ve yolu), Zafer Toka (Kaletepe Köyü arazi ve yolu), Bayraktar (İncirli Köyü arazi ve yolu), Halepli (Perişan Köyü yolları), Sucu (Sucu Köyü yolları), Güntepe (Şarkhamamı Köyü yolu ve Karakol geri hattı arazisi), ve Bükülmez (Bükülmez Köyü ve yolları) bölgelerinde, 24 Ocak 2018 Çarşamba günü saat 08.00´den başlayıp 07 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 08.00´de bitecek şekilde (15) gün süreyle Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda 24 Ocak/07 Şubat 2018 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde yerleşik olan vatandaşlarımız haricinde basın mensuplarının görüntü almaları, röportaj ve yayım yapmaları ile her türlü araç ve insan girişi kolluk makamlarınca verilen izinler dışında yasaklanmıştır.'
Kırıkhan ve Hassa kaymakamlıklarından yapılan ayrı açıklamalarda da, Hatay Valiliği 23.01.2018 tarih ve İl Yazı İşleri Müdürlüğü 3862 sayılı emirleri ile Kırıkhan ilçesi sınırları içerisinde bulunan Zafer Toka (Kaletepe Köyü arazisi ve yolu), Bayraktar (İncirli Köyü arazisi ve yolu), Halepli (Perişan Köyü yolları) ve Sucu (Sucu Köyü yolları) bölgeleri ile Hassa ilçesi sınırlarında kalan Sakız (Koruhöyük Çıkışı) ve Akbaba (Sugediği Köyü Arazi ve Yolu) bölgeleri olmak üzere yarın saat 08.00´dan itibaren 15 gün süreyle geçici güvenlik bölgesi ilan edilen 6 köye girişler özel izinle yapılabileceği, sözkonusu bölgelerde yerleşik olanların haricinde gazetecilerin de izinle çalışabileceği ifade edildi. Açıklamada, '24 Ocak 2018 Çarşamba günü saat 08.00´den başlayıp 07 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 08.00´de bitecek şekilde (15 gün süre ile) Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiş olup 24 Ocak/7 Şubat 2018 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde yerleşik olan vatandaşlarımız haricinde basın mensuplarının görüntü almaları, röportaj ve yayın yapmaları ile her türlü araç ve insan girişi kolluk makamlarınca verilen izinler dışında yasaklanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Hassa ve Rayhanlı´da 4 roket düştü
Hassa ve Reyhanlı´ya önceki akşam ikişer roket atıldı. Roketlerin boş arazi ile zeytinlik alana düştüğü öğrenildi. TSK, Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı bölgesinden Afrin kırsalı ile sınırdaki İdlip bölgesindeki bazı köylere yönelik top atışını sürdürüyor. Afrin kırsalında çıkan çatışmada yaralanan ÖSO güçleri, Hassa, Kırıkhan, İskenderun ve Antakya´daki hastanelerde tedavi altına alınıyor.
TSK´nın, ÖSO ile birlikte yürüttüğü Zeytin dalı Harekatı kapsamında, Afrin´de dört kalıcı gözlem üssünün kurulacağı, 135 kilometrelik sınır hattında sivillerin tahliyesi için üç ayrı koridorun açılacağı belirtildi. Afrin´e operasyonda, Kırıkhan-Hassa-Kilis hattında sekiz kilometre cepheden yatay ilerleyşin sürdüğü, harekâtın üç ncelikli hedef kapsamında yürütüldüğü ifade edildi. TSK desteğiyle ilerleyen ÖSO güçlerinin Afrin´de 22 köyü kontrol altına aldığı da belirtildi.

 

Sınırda ´Büyük İsrail´ projesi var
Afrin operasyonuna destek veren Muharip Gaziler Derneği Iskenderun Temsilcisi Neşet Turhan, Suriye´nin kuzeyinde ´Büyük İsrail´ proöesinin yaşama geçirlmek istendiğini belirtti. Turhan, yazılı yaptığı açıklamada, 'Ülkemizin Güneyinde, komşu ülke Suriye´nin Kuzeyinde; PKK ve PYD denilen terör taşeronları kullanarak, ´Büyük İsrail´i kurmak yolundaki döktükleri kanda boğulacaklar. Unutmayınız ki Çanakkale´de, Sakarya´da, tüm Anadolu´da ve Kıbns´ta olduğu gibi; Sizi. bu topraklara gömdük, yine gömeriz. Dahili ve harici bütün ihanet şebekeleri bilmeli ki; 4 bin yıllık ordu ve devlet geleneği olan Türk milleti, yurtsuz hiç yaşamadık, ordusuz da kalmadı. Biz, kendi küllerinden yeniden doğan Türkiye halkıyız. Atatürk´ün gazilerlyiz! Kurtuluş Savaşında, Kıbrıs Barış Harekatında olduğu gibi; ülkemizi savunmak yolunda ölmeye yine hazırız. Vatan uğruna şehitlik ve gazilik mertebesine tüm evlatları olarak bu göreve hazırız ve ´vatan sağ olsun´ deriz' ifadesine yer verdi.

Vurucu´dan destek mesajı
Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Afrin´e düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı´nın Türkiye´nin güney sınırı boyunca ´ülke bütünlüğüne kastetmeye çalışan ve emperyalist devletlerce açıkça desteklenen terör örgütüne yönelik haklı bir harekât´ olarak tanımladı. Başkan Vurucu, yayımladığı mesajında, 'Amanos Dağlarının Afrin´e yakınlığı nedeniyle bu koridoru kullanan terör gurupları, ülkemizde askerimize, polisimize ve sivil vatandaşlarımıza kanlı eylemler düzenlemiştir. Ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkını kullanarak, Suriye´nin toprak bütünlüğüne ve ülkemize yapılan tehditleri bertaraf etmek için yaptığı haklı harekât, Afrin´de tek bir terörist kalmayıncaya kadar Rabbimin izniyle devam edecektir' dedi.

Yaman: Teröre baş eğmeyeceğiz
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir yayımladığı mesajında Reyhanlı ilçesine yapılan saldırıları kınadı. Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da, Reyhanlı´ya açılan roket saldırısında hayatını kaybeden ve yaralananlar için bir mesaj yayınladı. Afrin´e başlatılan Zeytin Dalı Harekâtında Türk Silahlı Kuvvetlerine desteğini bildirmek adına tüm hizmet binalarını Türk Bayraklarıyla donattıklarını da bildiren, Terörün her türlüsüne hayır dediklerini ifade eden Yaman´ın mesajı şöyle: “Terör örgütlerinin, Reyhanlı İlçemizde sivil vatandaşlarımızı hedef alan saldırısını şiddetle kınıyorum. Masum insanların hayatlarını ellerinden alan teröre hiçbir vakit boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Reyhanlı´ya yapılan roket saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlere Allah´tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Yüzyıllardır barış iklimini koruduğumuz İlimizde ve Ülkemizde barışın acilen tesis edilmesini temenni ediyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından Afrin´e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâtında askerlerimizin operasyonu sağ salim tamamlayıp evlerine dönmelerini diliyorum.”

Kimyeci: Saldırılar karşısında top yekûn kenetlenildi
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, ordunun Suriye-Afrin´de PKK-PYD-YPG ve DAEŞ´e yönelik hedefleri vurmak ve sınırı hain terör örgütlerinden temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu´nun başarıyla devam ettiğini belirtti. Reyhanlı ve Kırıkhan´da masum insanlara yönelik yaptığı alçak saldırıları kınayan Kimyeci, şu değerlendirmede bulundu: 'Tarihi destanlarla dolu şanlı ordumuzun kısa süre içinde bu harekâtı tamamlayıp ülkemizin ve ilimizin sınırlarına yapılan saldırıların ve tehditlerin tamamen ortadan kaldırılmasının sağlanacak. Bu şer güçlerinin emellerine ulaşmasına imkân vermeyen şanlı ordumuz ve bu aziz millet bu saldırılar karşısında bir kez daha top yekûn kenetlenmiştir. Mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz. Milletimizin terör saldırılarında ortaya koyduğu dayanışma, birlik ve beraberlik anlayışını devam ettireceğine inancımız tamdır. Ülkemize yönelik içeride ve dışarıda tezgâhlanan tuzakları her zaman olduğu gibi yine boşa çıkaracağız.'
İskenderun Kasaplar ve Balıkçılar Odasının genel kurulunda konuşan HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz de, TSK tarafından, Suriye´nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ´a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı´nnda askerlerimize başarı diledi ve 'Rabbim onları korusun. Bugün birlik ve beraberlik günü. Allah güvenlik güçlerimizin yardımcıları olsun” dedi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29