Dört yıldır soruşturması bitmedi

ODTÜ´deki protestolara destek vermek ve Antakya´daki ´Gezi Parkı´ protestolarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert´in faillerinin bulunması için düzenlenen eylemde beş katlı binadan düşüp, yaşamını yitirdiği belirtilen Ahmet Atakan

9.09.2017 08:54:12 0
Dört yıldır soruşturması bitmedi

Akın Bodur/Antakya

Atakan Ailesi, pazar günü Defne ilçesindeki Çekmece Pınarbaşı Mahallesi Mezarlığındaki Ahmet´in kabri başına gidip, O´na özlem ve duygularını ifade edecek ama anma töreni düzenlememe ve bu konuda bir çağrı da yapmama kararı aldı. Ahmet Atakan´ın annesi Emsal Atakan, 'Ahmet´in mezarına aile olarak gideceğiz. Anma için çağrı yapmadık. Ama isteyen dostları gelebilir' dedi.

Soruşturması dört yıldır sürüyor
Dört yıldır adaletin peşinde olduklarını söyleyen Ahmet Atakan´ın annesi Emsal Atakan, 'Bu konuda mücadelemizi devam ettireceğiz. Ahmet yaşamın yitirdi ama dört yılda davası bile başlamadı. ´Soruşturması sürüyor´ deniliyor. Bu süreçte acımız büyüdü, gün geçtikçe de büyüyor. Dört yıldır gözyaşı döküyoruz. Ve biliyoruz ki gözyaşı dökerek, onu geri getiremiyoruz. Ama adaletin sağlanmasını istiyoruz. Bu istemimizi, katıldığım ´Adalet Kurultayı´nda da dile getirdim' diye konuştu.

´Yalnız bırakıldık´
Anne Atakan, şunları söyledi: 'Bizler bu süreçte biraz yalnız bırakıldık. Mlletvekilleri, siyasetçiler, avukatların davayı yeterince sahiplenmediğini düşünüyorum. Ahmet vefat ettiğinde ´acınız, acımız´ demekli bitmiyor. Çünkü onlar devrim şehidi' değerlendirmesini yaptı.
Dava sürecinin başlamamasının acılarını arttırdığını da anlatan Emsal Atakan, gazetemize yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: 'Biz neden adaleti istiyoruz? Başka gençler ölmesin diye. Biz biliyoruz ki, O (Ahmet) geri gelmeyecek ama başkaları, başka gençler, çocuklar ölmesin istiyoruz. Katiller her yerde geziyor, oğlum da kara toprağın altında. Bundan daha acı olabilir mi? Katiller yargılanmıyor aksine sanki ödüllendiriliyor. Bir anlamda sözün bittiği yerdeyiz. Adalet sadece bana, bize lazım değil. Bu ülkede herkese adalet lazım olacak. Biz, adaleti sağlayana kadar mücadele vereceğiz. Tek isteğimiz adaletin ve barışın sağlanması. Bu, Ahmet ve diğerlerinin de isteğiyde zaten.'
Anne Atakan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Her gün dua ediyorum, ´Allahım ne olur oğlumun katilleri yargılansın´ diye. Ahmet´ime sarılamıyorum, onu öpüp, koklayamıyorum. Sadece kabrine gittiğimde onun mezar taşına sarılıyorum, ama öpemiyorum... '
Çocukların anne karnında anne yüreğiyle beslendiği için acıyı da en çok annelerin hissettiğini belirten Emsal Atakan, dört yıldır adalet için koşturmalarından sonuç alamadıklarını ve oğlu Ahmet´in de kendilerine kızdığını, affetmediğine inandığını ifade etti.
Antakya´nın Armutlu Mahallesi´ndeki protestolara polisin yaptığı müdahalede başına gaz kapsülü isabet ettiği belirtilen ve ağır yaralı olarak Antakya Devlet Hastanesi´ne kaldırılan Atakan, 10 Eylül 2013 tarihinde yaşama veda etmişti. Hatay Valiği o dönemde yaptığı açıklamada, Atakan´ın “yüksek bir binadan düşüp öldüğünü” belirtmişti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00