Dörtyol´da 13 dönüme kat karşılığı ihale

Dörtyol Belediyesi 13 dönümlük alanda kat karşılığı inşaat için ihaleye çıkıyor. Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, ´özel proje alanı´ ilan edilen bölgedeki alandaki inşaat ihalesine 3 Ağustos Perşembe günü çıkılacağını hatır

31.07.2017 11:54:34 0
Dörtyol´da 13 dönüme kat karşılığı ihale

Sadet Berkyürek/İskenderun

Uzun yıllar şehir içi dolmuş durağı ve yığma kagir yapılardan oluşan işyerlerinin bulunduğu 13 dönümlük alanın şu anda iki cadde cepheli alann kentin çekim merkezinde yeraldığını kaydeden Başkan Toksoy, alanın kamu yararına n uygun yöntemle değerlendirilmesi amacıyla belediye meclisi tarafından kat karşılığı inşaat yaptırılması kararının alındığını ve projesinin onaylandığını ifade etti.

İşmerkezi ihtiyacına da cevap verecek
2013 yılında bu alanla ilgili bir proje hazırlandığını, ancak hem projenin kaynak sorunu hem de özel mülklerin de projeye dahil edilmesinden dolayı kamulaştırma sorununun aşılamadığını sözlerine ekledi. Kendilerinden önce hazırlatılan proje beledi olan 645 bin liranın kendilerine külfet olarak kaldığını belirten Toksoy, “2014 mahalli idareler ve yerel seçimlerinde göreve biz geldikten sonra, Akdeniz Bölgesinin ve Hatay´ın sürekli gelişen ve gözdesi haline gelen Dörtyol´umuzda ticaret ve alış-veriş potansiyelinin günden güne artması, şehir merkezinde iş yeri talebinin karşılanması, sosyal ve kültürel mekânların kazandırılmasına yönelmiştir. Bu kapsamda modern anlamda işyeri merkezi taleplerinin karşılanabilmesi amacıyla ve kamu yararı adına kurum maddi kaynak arayışı içerisine girmeksizin en uygun yöntem olan kat karşılığı inşaat usulü ile değerlendirme yöntemini seçtik” dedi.

Kültürel ve sosyal ihtiyaçlar da gözetildi
Kat karşılığı çıkılan ihalede her türlü giderin yüklenici firmaya ait olacağını ve belediyeye hiçbir külfet getirmeyeceğine de dikkat çeken Başkan Toksoy, bodrum ile -1 ve -2 katların otopark olarak, diğer katlarda asma katlı işyerleri teraslı işyerlerinin yer aldığını, üst katların ise kültürel ve sosyal alan ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte çok amaçlı salonların planlandığını aktardı.

Projeler STK´lara tanıtılacak
Çok amaçlı planlanan 13 dönümlük alanla ilgili projeyi Dörtyol´un ‘en büyük projesi´ olarak da tanımlayan Başkan Toksoy, hazırlık aşamasında olan Dörtyol Belediyesi Yeni Hizmet Binası, Beşikgöl Mesire Alanı, Yeşilköy Mahallesinde yapımı planlanan Şehit Ayhan Kıymacı Parkı ve Şehitlik Anıtını ile Zübeyde Hanım Park düzenlemesi ile ilgili hazırlıkların da sürdürüldüğünü, projelerin sivil toplum kuruluşlarıyla yapılacak toplantı ile de kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57