Dörtyol´da 2 orman yangını

Dörtyol´un kırsal kesiminde bulunan yerleşim alanlarından Çat mahallesi yöresi ile Şifalı su mevkindeki ormanlık alanda geçen hafta çıkan yangınlarda 2 hektar orman örtüsü yaptı.

GÜNCEL 18.05.2021 17:05:37 0
Dörtyol´da 2 orman yangını

İskenderun/SES

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, Amanos Dağının Dörtyol eteklerinde geçen hafta çıkan yangının, Çat mevkiinde çıktığını ve yangının yaklaşık 45 saatte kontrol altına alınıp, söndürüldüğünü ve bölgede soğutma çalışması yapıldığını belirtti. Ekiplerin yangına hızlı müdahale ettiğini ifade eden Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ketmen, yangına müdahalenin havadan 2 helikopter, karadan ise 10 arazöz, 5 şu tankı, 2 dozer ve 70 yer işçisi ile yapıldığını belirtti. Ketmen, 3 hektar orman örtüsünün zarar gördüğü yangınının yıldırım sebebiyle çıkmış olabileceğ üzerinde durduklarını, ancak yangının çıkış sebebine yönelik araştırmanın sürdüğünü belirtti.

Piknikçi ateşi 1 hektar orman örtüsünü yaktı
Dörtyol´un şifalı şu mevkiinde pazar günü çıkan yangın da havadan 1 helikopter, karadan da 5 arazöz, 2 şu tankının müdahalesi ile yaklaşık bir saatte kontrol altına alındı. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, 1 hektar orman örtüsünün çıktığı yangının nedeni olarak piknikçi ateşi olduğunu ifade etti.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62