Dörtyol´da bahçeler ´etiketlenecek´

Dörtyol Ziraat Odası Başkanı İbrahim Seyhan, üreticilere daha iyi hizmet verebilmek ve problemlerini çözebilmek için alt yapı çalışmaları faaliyetlerine bu yıl başlanacağını belirtti.

GÜNCEL 10.02.2020 10:52:39 0
Dörtyol´da bahçeler ´etiketlenecek´

İskenderun/SES

 Düzenleme ile çiftçilerin sorununu çözmek, erişilebilir ve sürdürülebilir tarımsal ürün arzını sağlamak, ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücü yüksek tarım sektörü oluşturmak, çiftçilerin bilgi ve becerilerini artırarak gelir seviyelerini ve üretimde ürün artışı, ürün kalitesi ve standardını yükseltmek amacıyla bir ziraat mühendisi kesintisiz olarak üreticilere danışmanlık hizmeti vereceği ifade edildi.
Üreticiye bahçeden pazarlama noktasına kadar her alanda danışmanlık hizmetinin uzman kişiler tarafından sağlanacağını belirten Dörtyol Ziraat Odası Başkanı Seyhan, her yıl dolaylı yollardan Dörtyol´daki üreticinin 12 milyon liraya yakın kayıp yaşadığını ve bu kayıpların önüne geçeceklerini kaydetti. Seyhan, 'Biz geldikten sonra genel merkezin talimatları doğrultusunda reformlar yaptık. Amacımız her zaman için üreticinin kazanması, her sıkıntısında üreticiye yardımcı olmak ve üreticinin ürettiği ürünü tarladan tezgaha sunana kadar yanında olmak. Bu suretle çıktığımız bu yolda bahçesinde veya tarlasında sıkıntısı olan üreticilerimizin profesyonel yardım alabilmesi adına anlaşmamızı yaptık. Sıkıntısı olan kayıtlı üyemiz arayıp başvurması halinde ziraat mühendisimiz arazisini gezip sorunu çözmek için elinden geleni yapacak. Bu süreçte kurulacak yeni bahçe tesislerinde yine uzman arkadaşlarımızın kontrolünde İlçe Tarım Müdürlüğü personeli arkadaşlarla birlikte Dörtyol´un ekim desenini belirleyeceğiz. Sıkıntılı tüccarlara da kötü bir haberim var. Bundan sonra üretici malını vermeden önce odamızı ararsa araştırıp o tüccar hakkında üreticimizle bilgi paylaşımında bulunacağız. Dolaylı yollardan gerek ikinci pazarlıklarla gerekse dolandırılmak suretiyle bölgenin kaybı her sene 12 milyon liranın üzerinde. Kısmen de olsa üreticiye pazarlama anında da yardımcı olacağız. Ayrıca, bahçeleri etiketleme çalışmamız olacak. Her bahçenin girişinde kime ait olduğu tabelalarla belirli olacak. Bütün bunlar bu yıl faaliyete geçireceğimiz hizmetlerin sadece bir kısmı. Bugüne kadar odanın fiziki mekanını düzelttik, bundan sonrada işleyiş ve itibarını düzelteceğiz' açıklamasını yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00