Dörtyol´da imar planı hazırlığı başladı

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı´nın doğrudan temin yöntemi ve 85 bin lira bedelle BHA Planlama şirketine verildiğini bildirdi.

SİYASET 7.03.2020 07:37:43 0
Dörtyol´da imar planı hazırlığı başladı

Belediye Başkanı Fadıl Keskin başkanlığında toplanan Dörtyol Belediye Meclisi´nde imar planı hazırlıkları başlamasına karşın Çaylı Mahallesindeki bir parsele ilişkin değişiklik talebi, İmar Komisyonu´nda görüş ayrılığı oluşturunca meclisin oyçokluğuyla yeniden komisyona havale edildi.

Madde yeniden komisyonda
Cumhur İttifakı Meclis üyesi ve Komisyon Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu yapılan uygulamanın 1/5000´lik planlara uygun olarak 1/1000´lik imar planlarına aktarıldığını ve bu sayede vatandaşın yaşadığı hak kaybının önlendiğini belirtirken, Millet İttifakı Meclis Üyesi Erkal Kara ise 1/1000´lik imar planlarının ihaleye çıktığını ve yapılmakta olduğunu, bir ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağını belirtti. Erkal Kara, madde ile ilgili komisyonun bir karar alması yerine 1/1000 lik imar planlarını yapan şehir plancısının bu konuda karar vermesi gerektiğini savunarak maddeye şerh koyduklarını ifade etti. Grup başkanları da madde üzerinde bir mutabakata varamayınca 7. madde İmar komisyonuna oy çokluğuyla tekrar havale edildi.

İmar planına 85 bin lira bedel
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, 1/1000 lik imar planlarının doğrudan temin yöntemiyle 85 bin TL bedelle BHA Planlama şirketine verildiğini ve Büyükşehirden alınacak planlar için de 150 Milyon TL ödeme yapılacağını, planların bir yada iki ay içerisinde tamamlanarak meclisin onayına sunulacağını belirtti.

Borçlanma yetkisi oy birliğiyle
Meclis, gündeminin 5. Maddesinde, Emekli olan işçilerin ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesinde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.´den kredi alınması talebini görüştü. Başkan Fadıl Keskin emekliye ayrılan 15 işçinin ihbar ve kıdem tazminatlarının tamamının ödendiğini, 7 kişiye ise kısmi ödeme yapıldığını söyledi. 22 kişinin ihbar ve kıdem tazminatlarının toplamının 3 milyon 118 bin lira olduğunu ve bu meblağ için kullanılacak olan İller Bankası kredisinin direk işçi hesaplarına yatacağını belirtti. Madde, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00