Dörtyol´da onlarca alan yandı

Kuzuculu bölgesindeki yangın söndürüldü

GÜNCEL 5.08.2021 11:44:15 0
Dörtyol´da onlarca alan yandı

İskenderun/SES
Dörtyol´da Şifalı su mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangın yaklaşık 12 saatte kontrol altına alınarak, söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dörtyol´daki orman yangınına, havadan 2 helikopter, karadan da 50 arazöz ve su tankı, 5 dozer ve 250 personelle müdahale etti. Hatay Büyükşehir Belediyesi de itfaiye ekiplerinin orman müdürlüğü ekiplerine 6 arazöz, 5 su tankeri, 2 iş makinesi ile destek verdiğini duyurdu. milli Savunma Bakanlığı ise Hatay Valiliğinin istemi üzerine yangını söndürmede bulunmak üzere 160 askeri görevlendirdi. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, Dörtyol yangınında en az 15 hektar orman örtüsü alanının yandığını açıkladı. Hatay Milletvekili Suzan Şahin ise yanan alanın tahmini olarak 60-70 hektar civarında olduğunun söylendiğini belirtti.

/resimler/2021-8/5/1658371778594.jpg

Vali söndürme çalışmalarını takip etti
Hatay Valisi Rahmi Doğan, Dörtyol´un Kuzuculu bölgesindeki ormanlık alanda yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip etti, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Doğan´ın söndürme çalışması takibini AKP Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu ve Abdulkadir Özel ile birlikte takip ediyor. Vali Doğan, söndürme çalışmalarına destek için alana giden İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Alpaslan Kılınç ve personeline de çalışmalarda kolaylık ve başarı diledi. Yangına ilişkin valilikten yapılan açıklamada ise yangına havadan ve karadan müdahale edildiği anımsatıldı.

/resimler/2021-8/5/1659560842616.jpg

Özel sektör arazöz ve köpük desteği verdi
Hatay Milletvekili Suzan Şahin de Dörtyol yangını alanını Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tayğun Cantürk ve diğer yetkililerle birlikte alandan takip etti, söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı. Dörtyol´un Ocaklı Mahallesi TEM Otoyolu, Öğülbek mevkiinde bulunan ormanlık alanda belirlenemeyen bir nedenle yangının çıktı kısa sürede büyüdüğünü ifade eden milletvekili Şahin, alandan yaptığı açıklamada, 'Hatay Büyükşehir Belediyesi´ itfaiye ve zabıta ekipleri ile arazözler, orman müdürlüğü ekipleri, TOMA´lar, 5 dozer, 50 araç var gücüyle çalışıyor. Yangın hala devam ediyor. İlerleme kaydedildi ve yangını söndürmek üzereyiz. Bölge milletvekilleri, Hatay Valisi, orman müdürlüğü bölge şefi, Hatay Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Hatay Büyükşehir Genel Sekreteri, zabıta ve jandarma, bölge işletmelerinin özel itfaiyeleri ile bölge halkı herkes katkıda bulundu. Milli Savunma Bakanlığı da 160 personelini destek için bölgeye yolladı. 2 helikopter saat 19.30´a kadar destek verdi. Karadan müdahaleler hala devam ediyor. İyi bir organizasyon ve koordinasyon söz konusu. Özel işletmeler, sanayiciler köpük desteği verdi. Çok kısa bir sürede yangını kontrol altına alıp soğutma çalışmalarına başlamayı ümit ediyoruz. Tahmini olarak 60-70 hektar civarında bölgenin yandığı söyleniyor. Yarın tam tespit olur ve halkımıza gerekli bilgilendirmeyi yapacağız' değerlendirmesini yaptı.
Öte yandan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da partisi CHP´nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve büyükşehir belediye başkanları ile birlikte Türk Hava Kurumu yetkilileri ile görüşme yaptıklarını duyurdu. Savaş, 'THK´ya bünyesindeki yangın söndürme uçaklarının tüm bakım ve işletme giderlerini karşılamaya hazır olduğumuzu bildirdik' açıklamasını yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00