Dörtyol’da meclis adayına ‘asitli saldırı’

Hatay’ın Dörtyol İlçesi Demokrat Parti Belediye Meclisi Üyesi adayı Oğuzhan Lök, dün gece saatlerinde yüzüne asit atılarak saldırıya uğradı.

HATAY 31.03.2024 11:55:00 0
Dörtyol’da meclis adayına ‘asitli saldırı’

İskenderun/SES
Dörtyol İlçesi Demokrat Parti Belediye Meclisi Üyesi adayı Oğuzhan Lök, dün gece saatlerinde yüzüne asit atılarak saldırıya uğradı. Dörtyol Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Lök’ün tedavisinin Mersin Şehir Hastahanesi yanık ünitesinde sürdürüldüğü belirtildi.

DP’yi Lök’e asitli saldırıyı önce partinin Dörtyol Belediye Başkan adayı Yaşar Toksoy duyurdu, sçimin saldırılarla gölgelenemeyeceği mesajını verdi. Partinin Genel Sekreteri Ertan Küçükay da yaptığı açıklama ile saldırıyı kınadı, demokrasinin mücadelesinin devam edeceğini vurguladı. Küçükay, saldırının Cumhur ittifakı mensupları tarafından yapıldığını savundu.

Küçükay, şu açıklamayı yaptı: “Hatay/Dörtyol Belediye Meclisi üyesi adayımız Oğuzhan Lök Cumhur ittifakı mensupları tarafından dün gece saatlerinde yüzüne Asit atılmak suretiyle saldırıya uğramış hastahanede tedavi altına alınmıştır. 
Tedavisine Mersin Şehir hastahanesi yanık ünitesinde devam edilmektedir. Olay anından itibaren başta Sayın Genel Başkanımız Gültekin Uysal, Hatay il başkanımız, Dörtyol ilçe başkanımız ve Belediye başkan adayımız konunun yakın takipçileri olmuş yapılan hukuki girişimler neticesinde saldırgan göz altına alınmıştır. Bu alçak saldırıyı yapan ve azmettirenleri esefle kınıyoruz. 
78 yıldır uğruna canlar verdiğimiz demokrasi mücadelemiz daha da güçlü ve kararlı bir biçimde sürecektir. Tüm Türkiye'de demokratlar dimdik ayaktadır.”

Demokrat Parti Dörtyol Belediye Başkan adayı Yaşar Toksoy da saldırıyı kınadı, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:  “Yapılan kişinin mevkisinden çok bir insana yapılmaması gereken bir davranış ile karşılaştık. Bu alçakça saldırıyı kınıyoruz. Ne yaparsanız yapın bu seçimi gölgeleyemeyeceksiniz” dedi.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62