Dörtyollu, A. Oroz'un göreve iadesini istedi

Yöre halkı ve muhtarlar müdürlerine sahip çıktı

HATAY 26.01.2023 13:00:00 0
Dörtyollu, A. Oroz

İskenderun/SES

TEDAŞ'ın Dörtyol, Erzin, Payas ilçelerinin operasyon yöneticisi elektrik-elektronik mühendisi Ahmet Oruz'un görevden alınmasına yöre halkı tepki gösterdi. Dörtyol Atatürk Anıtı Alanında basın açıklaması yapan grup adına konuşan Vedat Onay, Oroz'un iş akdinin 06 Ocak 2023 günü haksız bir şekilde feshedilip, görevinden alındığını savunarak, TEDAŞ operasyon yöneticisi Oruz'un görevden alınma sebebinin kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Müdür Oruz'un işe iadesini istediler

Dörtyol yöresindeki bazı muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile yurttaşlyarın katıldığı basın açıklamasında ortak açıklamayı okuyan Vedat Onay, "Bölgemizde hizmet veren TEDAŞ Dörtyol Operasyon Merkezinde, operasyon yöneticisi olan ve Dörtyol, Erzin, Payas ilçelerinin tüm operasyon süreçlerinden sorumlusu elektrik-elektronik mühendisi Ahmet Oruz'un, haksız bir şekilde iş akdi feshedilmiştir. 

Bölgemizde faaliyet yürütmekte olan Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından feshin gerçekleşmesine gerekçe olarak gönderilen tebligat, tamamen taraflı ve mesnetsiz iddialar içermekte olup bu iddialara istinaden hizmetlerinden son derece memnun olduğumuz Oruz'un iş akdinin feshi 6 Ocak 2023 tarihinde gerçekleşmiştir. Halkımız bilmektedir ki Oruz, TEDAŞ Dörtyol, Erzin ve Payas Bölge Müdürlüğüne atandıktan sonra elektrik kesintileri minimuma inmiş ve ortaya çıkan arızalar çok kısa sürelerde onarılmış, ilçelerde ihtiyaç olan yerlere doğru yatırım çalışmaları yapılmıştır. Muhtarlar, vatandaşlar, emniyet güçleri diğer kurum ve kuruluşlarımızın yetkilileri ile sürekli iletişim halinde bulunarak, gösterdiği ilgi, samimiyet, dürüstlük, çözüm odaklı ve insana değer veren yaklaşımı ile gönüllerde taht kurmuştur. Kendisine ulaşan tüm sorunları kısa sürede çözmek için mesai gözetmeden 8 yıl çalışmıştır. Gece gündüz demeden her zaman halkın yanımızda olmuş, Dörtyol İndirici Merkez ihtiyacını, yatırım, personel ve bakım ihtiyaçlarını ilk defa kendisi dile getirmiş, bunun için muhtarlara, belediye yetkililerine düşen sorumlulukları hatırlatmış, süreci takip etmiş ve makul süreler içinde de hepsinin gerçekleştirmesine önder olmuştur" dedi. 

"İş akdinin feshi yöre halkını üzdü"

2015’de sürekli yapılan elektrik kesintilerden şikayet ettiklerini anımsatan Onay, açıklamasını şöyle sürdürdü: "O zamanlar, bırakın arızayı ,lamba dahi yaptıramadığımız, her toplantıda sorunlarını konuşmaktan bitiremediğimiz Tedaş, son üç senede bölgemizde en iyi çalışan kurumu haline gelmiştir. Biz tüm bu çalışmaların Tedaş Müdürü Ahmet Oruz liderliğinde gerçekleştiğini biliyor, kendisini seviyor ve takdir ediyoruz. Bunca yapılan emeğe ve hizmete rağmen Oruz'un mesnetsiz gerekçeler ile iş akdinin feshi muhtarlar başta olmak üzere tüm yöre halkını derinden üzmüştür. Buradan bütün yetkililere ve bölgemizden seçilen milletvekillerine sesleniyoruz; Bir an önce bu mağduriyet giderilerek bölge müdürümüz Oruz görevine iade edilsin. Hem muhtarlar hem de mıntıkanın sakinleri olarak mağduriyet giderilene kadar sürecin takipçisi olacağız."


Anahtar Kelimeler: Dörtyollu . ' göreve iadesini istedi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19