Dostluk Kenti’nin anahtarları teslim edildi

Shangri-La Grubu’nun Hatay’daki depremzedelerin hayatlarını yeniden inşa etmeye başlamaları için hayata geçirdiği toplumsal destek projesi Hatay Dostluk Kenti açıldı.

HATAY 6.07.2023 12:01:00 0
Dostluk Kenti’nin anahtarları teslim edildi

Shangri-La Grubu, Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile iş birliğinde MKÜ’ye ait 80 dönümlük alanda kurulan ve üniversite personelinin de barınmasına imkan sağlayan 300 konutluk Dostluk Kenti’nin anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.

Rostluk Kenti, aralarında Shangri-La Group Bölge CEO’su Kong Leong Chan, Shangri-La Group Bağımsız Direktörü Shulamite Khoo, Istanbul ortaklarından Merve Tanrıverdi, Çin Ankara Büyük Elçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Liu Yu Hua, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Veysel Eren ve AFAD Hatay Geçici Barınma Alanları Koordinatörü Güray Karakaya ve AFAD Konya İl Müdürü Yıldız Tosun’un katıldığı organizasyonla açıldı.

Hatay’da hayata geçirilen “Dostluk Kenti” adlı toplumsal destek projesi, Shangri-La Group’un eşleştirme fonları ve dünya genelindeki çalışanlarının bağışlarıyla toplam 1 milyon ABD doları tutarındaki katkıyla kuruldu. Söz konusu projeyle Shangri-La Group’un, Türkiye'de bu tür bir yardım projesini hayata geçiren ilk uluslararası otelcilik grubu olarak öne çıktığı biliniyor.

Çin Ankara Büyük Elçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Liu Yu Hua, açılışta; “Bugün, Hatay Dostluk Kenti’nin tamamlanması ve anahtar teslim törenine tanıklık ediyoruz. Son yıllarda, iki ülkenin liderlerinin stratejik öncülüğü ve tarafların ortak çabalarıyla, Çin-Türkiye stratejik iş birliği ilişkisi istikrarlı bir şekilde gelişmektedir. Türkiye'de yaşanan deprem felaketinden sonra, Çin'den tüm kesimler aktif olarak yardım elini uzatmış, bu iki ülke ve iki halkın dostluk bağlarını tam anlamıyla yansıtmıştır” şeklinde konuştu.

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Veysel Eren konuşmasında “6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerde en çok zarar gören ve en çok can kaybının olduğu il Hatay. Mustafa Kemal Üniversitesi de depremlerden en çok etkilenen üniversitelerden biri oldu. Depremde 95 personelimizi ve 276 öğrencimizi kaybettik ve personelimizin büyük bir kısmı depremde evlerini kaybetti. İçinde bulunduğumuz bu alan üniversitemiz meslek yüksekokuluna ait 80 dönüm bir alan. Barınma imkanı sağlanması için AFAD’tan teklif geldiğinde hiç tereddüt etmeden kabul ettik. Bu konteynerlarda kendi personelimizin de barınmasına olanak sağlandığı için mutluyum” dedi.

Konutlar aynı zamanda tesisat, elektrik gibi temel olanakların yanında yatak, sandalye, buzdolabı gibi temel ev eşyalarını da içeriyor. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19